1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’den 2 saat sürüyor, vizesiz gidiliyor! Bu kez rota Yunanistan değil, küçük Miami olarak biliniyor

Türkiye’den 2 saat sürüyor, vizesiz gidiliyor! Bu kez rota Yunanistan değil, küçük Miami olarak biliniyor

featured
service

Türkiye’den 1 saat 45 dakikalık bir uçuş mesafesinde olan Karadağ, Adriyatik boyunca uzanan dağları, gölleri ve kıyı şeridi ile görenleri büyülüyor. Temiz denisi, UNESCO korumasında olan şehirleri, tarihi kaleleri ve klişeleri ile ün salan ülke keşfedilmeyi bekleyen birçok yer barındırıyor.

Karadağ’da en dikkat çeken yerlerin başında Kotor geliyor. Dağ manzaraları ve eşsiz bir körfez ile çevrilen şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor ve Akdeniz’in en iyi korunmuş Ortaçağ kentlerinden biri olarak dikkat çekiyor. 12. Yüzyılda kurulan Kotor, dar taş sokakları, klişeleri ve tarihi yapıları ile ziyaretçilerine zamanda yolculuk yaptırıyor. Şehrin merkezi Stari Grad, Saat Kulesi, St. Tryphon Katedrali ve St. Nicholas Kilisesi gibi çeşitli mimari esere ev sahipliği yapıyor. San Giovanni Kalesi ile Fortification Tepesi’nden şehrin manzarasını izlemek de ayrı bir cezbedici oluyor.

Kotor Körfezi’nde bulunan Perast ise tarihi binaları ve taş sokaklarıyla dikkat çekiyor. Yine UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan kasaba, kiliseleri ve sarayları ile tarih boyunca çeşitli imparatorluklardan izler taşımış. Perast Müzesi ile St. Cross Kulesi, kasabadaki en önemli tarihi miraslardan biri.

karadag-3.jpg

Karadağ’ın en popüler şehirlerinden olan Budva ise uzun sahilleri, tarihi Strai Grad Merkezi ve Sveti Stefan Adası’yla ünlenmiş. Budva, Ortaçağ’dan kalan tarihi dokusuna sahip çıkarken, “Karadağ’ın Miami’si” olarak anılıyor ve ülkedeki zenginlerin yazlıklarının bulunduğu yer olarak biliniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den 2 saat sürüyor, vizesiz gidiliyor! Bu kez rota Yunanistan değil, küçük Miami olarak biliniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz