1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’den Almanya’ya gitmek artık çok kolay oldu! Bu şartlara uyan 1 sene Almanya’da iş arayabilecek

Türkiye’den Almanya’ya gitmek artık çok kolay oldu! Bu şartlara uyan 1 sene Almanya’da iş arayabilecek

featured
service

Almanya işçi bulabilmek adına belirlediği tüm şartları esnetti. Mavi kart uygulamasının ardından fırsat kartı uygulaması ile birlikte dikkat çeken Almanya 6 puan toplayan kişilerin Almanya’da Bir sene boyunca iş arayabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra iş aradıkları süre boyunca da geçici işlerde çalışma hakkını elinde tutabilecek.

Dil ve 2 yıllık mesleki eğitim belgesinin yanı sıra Almanya’da işe girebilmek için 6 puan şartının tamamlanması gerekmektedir. Öğretmenlik, hemşirelik, Mühendislik gibi diplomaya dayalı meslek sahibi olmak için de 4 puan toplamanız yeterli olacak. Bunun yanı sıra kesintisiz 5 yıllık iş deneyimi 3 puan 2 yıllık iş deneyimi 2 puan 35 yaşından genç olmakta ve eşi ile birlikte şartları sağlayanlara birer puan daha eklenmektedir.

Kart almaya hak kazanan adayların Almanya’daki masraflarının da göz önünde bulundurulması ile birlikte banka hesaplarında en az 12.324 Euro yani 435.000 TL’nin olması gerekmektedir. Meslek Lisesi mezunları bir adım ölü olurken internet üzerinden 75 Euro ücret ödeyerek başvuru yapılabileceği belirtildi.

almanya-para-1.jpg

Now Haber’de yer alan açıklamalar doğrultusunda gençlere “Almanya’da çalışmak ister misiniz?” sorusu yöneltildi. 23 yaşındaki bir genç bu soruyu şu yanıtı verdi:

“Gitmek isterim! Bu yaptığım işi orada yapsam daha yüksek kazanç sağlarım. Yaşam şartları da buradan daha iyidir bizim işimiz araba tamiri oralarda daha çok öneme alınıyor, dikkate alınıyor daha çok para kazanılıyor. Gitmek isteriz de ama işte gidemiyoruz”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den Almanya’ya gitmek artık çok kolay oldu! Bu şartlara uyan 1 sene Almanya’da iş arayabilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz