1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’den İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’a sert tepki: “Saygısızlık, yalan ve iftira”

Türkiye’den İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’a sert tepki: “Saygısızlık, yalan ve iftira”

featured
service

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımlara sert tepki gösterdi. Bakanlık, Katz’ın “saygısızlık, yalan ve iftiradan ibaret açıklamalarına” devam ettiğini belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin Gazze’de uyguladığı zulme bir an önce son vermesi ve kalıcı bir ateşkesi kabul etmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca Türkiye’nin Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceği vurgulandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın bir sosyal medya platformunda yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan iftira ve hakaret içeren paylaşımlar yaptığı belirtilen açıklamada, Katz’ın söylemlerinin “saygısızlık, yalan ve iftiradan” ibaret olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, İsrail hükümetinin Gazze’de uyguladığı zulme bir an önce son vermesi gerektiği belirtildi. “İsrail Hükümeti, masum Filistinlileri öldürerek iktidardaki ömrünü uzatmaya çalışmakta; izlediği politikalarla bölgemizde huzursuzluk ve istikrarsızlığa neden olmaktadır. İsrail Hükümeti, Gazze’de uyguladığı zulme bir an önce son vermeli ve kalıcı ateşkese razı gelmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, bu tarz beyanların bölgedeki gerçek gündemi değiştirmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Açıklamada, “İsrail’in bu tür açıklamalarla dikkatleri başka yöne çekme çabaları başarısız olacaktır. Bölgedeki gerçek gündem, İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmüdür ve bu zulüm son bulmalıdır.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceği vurgulandı. Türkiye’nin, Filistin halkının yanında durduğu ve onların haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceği belirtildi. “Türkiye, Filistin davasını uluslararası platformlarda savunmayı sürdürecektir. Filistin halkının haklarının korunması ve adaletin sağlanması için mücadelemiz devam edecektir.” denildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik iftira ve hakaret içeren paylaşımına tepkiler büyüyor. Türkiye’den gelen sert tepkinin yanı sıra, uluslararası kamuoyunda da Katz’ın açıklamalarına yönelik eleştiriler artıyor. Birçok insan hakları savunucusu ve sivil toplum kuruluşu, Katz’ın söylemlerini kınadı ve bu tür ifadelerin barışa zarar verdiğini belirtti.

Katz’ın açıklamalarına uluslararası kamuoyundan da tepki geldi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve çeşitli insan hakları örgütleri, İsrail’in Gazze’deki politikalarını eleştirerek, barış ve istikrarın sağlanması için İsrail’in saldırgan tutumunu değiştirmesi gerektiğini vurguladı. “İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırgan politikaları, bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engellerden biridir. İsrail, uluslararası hukuka uymalı ve Filistin halkının haklarını tanımalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’a sert tepki: “Saygısızlık, yalan ve iftira”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz