1. Haberler
  2. Gündem
  3. “Türkiye’den İsrail’e petrol taşımayın” demişti Filistinli öğrenci üç gün daha serbest bırakılmayacak

“Türkiye’den İsrail’e petrol taşımayın” demişti Filistinli öğrenci üç gün daha serbest bırakılmayacak

featured
service

ANKARAGÜNDEM’ın “Vanaları Kapat Demek Yasak mı?” başlığıyla manşete taşıdığı Filistinli öğrencinin Geri Gönderme Merkezi’nde tutulmasıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Süreci takip eden Avukat Üsame Sarıyaşar, iki günün sonunda müvekkillerini görebildiklerini, henüz hakkında bir geri gönderme işlemi yapılmadığını ANKARAGÜNDEM’a anlattı.

Avukat Beyza Akyüz, Filistinli öğrenci hakkında sınır dışı etme kararının henüz verilmediğini söyledi. Ancak buna rağmen başka sorunlar yaşatıldığını ekleyerek soruna örnek olarak müvekkilinin bulunduğu yer konusunda doğru bilgi verilmediğini anlattı. Akyüz, Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan müvekkilleriyle kısa sürede iletişime geçebilmek ve dava açabilmek için vekalet almak üzere dün (çarşamba), Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’ne noter yönlendirdiklerini ancak bilgi alma sürecindeki özensizlikler nedeniyle bir türlü iletişim kuramadıklarının altını çizdi:

“TRT World’ün galasında İsrail’e petrol taşınmasın dediği ve pankart açtığı için eylemden üç gün sonra evinden alınan müvekkilimiz durumunu öğrenmekte zorlanıyoruz. Müvekkilimiz evinden alındıktan sonra kardeşiyle iletişime geçerek, Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’nde olduğunu bir sonraki gün ise yetkililerin onu İnceğiz Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edeceklerini söylemişti. Bunun üzerine dün sabah Filistinli arkadaşımızın vekaletini alabilmek için Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’ne noter göndermiştik. Noter aracılığıyla Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’nde sorgulama yaptırdık. Aynı zamanda avukat arkadaşım da İnceğiz Geri Gönderme Merkezi’nde sorgulama yaptı. Araştırmalar sonucunda müvekkilimizi iki merkezde de bulamadık. Henüz sisteme düşmediğini düşünerek, bir önceki akşam Filistinli arkadaşımızın kardeşine Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’nde yetkililerin ona söylediği ‘İnceğiz’e sevk edileceği’ bilgisine dayanarak, İnceğiz Geri Gönderme Merkezi’ne gittik. Sevklerin sisteme düşmesi 24 saati bulduğu için dün bir sonuca ulaşamadık. Bugün tekrar İnceğiz Geri Gönderme Merkezi’ne gittiğimizde ise müvekkilimizin orada olmadığını ve sevk edilenler arasında da adının olmadığını öğrendik. Son olarak Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’ne gittiğimizde aslında oradan hiç ayrılmadığını, iki gündür Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’nde tutulduğunu öğrendik.”

Müvekkillerinden haber alabilmeleri için yapılan ilk noter araştırmasında Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’nde yetkili olan memurların yeterli inceleme yapmaması nedeniyle müvekkillerine ulaşmakta çok zorlandıklarını, bugün ise uzun ısrarlar sonucu Filistinli öğrencinin nerede olduğunu öğrenebildiklerini anlattı:

“Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’nde defalarca aratarak müvekkilimizi bulmaya çalıştık, orada bulunan diğer bölümlere de yani Adli Vaka ve Geçici Barınma Merkezlerine de baktık. Israrcı olmamız nedeniyle müvekkilimizi bulabildik. Ancak Geri Gönderme Merkezlerinde sıklıkla olan özensizlikler nedeniyle bir çok göçmen bulunamayabiliyor. En sonunda müvekkilimizle Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’nde görüşme sağladık. Müvekkilimiz hakkında henüz geri gönderme kararı verilmedi. Şu an idari gözetim altında tutuluyor. Müvekkilimiz hakkında açılan dosyada orada tutulmasına ilişkin bir neden yok. Ancak idari gözetim altında tutulan Filistinli öğrenci arkadaşımız polisin kendisine yaptığı eylemle alakalı sorular sorulduğunu fade etti. Henüz dosyada yazmamasına rağmen idari gözetim sebebinin bu eylem olduğu artık kesinlik kazandı. Ancak şunu hatırlatmak gerekir hakkında herhangi bir geri gönderme işlemi yapılmamış olması, yapılmayacağı anlamına gelmiyor.”

ekran-resmi-2024-08-29-16-50-59-001.png

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Türkiye’den İsrail’e petrol taşımayın” demişti Filistinli öğrenci üç gün daha serbest bırakılmayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz