Türkiye’den kaçırılmak istenenler şaşırttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Ulusal Parklar DKMP Genel Müdürlüğü bilgilerine göre, 2007-2022 seneleri arasında toplam 87 biyokaçakçılık vakayı alana geldi. Bu hadiselerde, dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen firariciler en çok kelebek ve böcekleri hedef alarak ülke dışına çıkarmak istediler.

DKMP tarafından hazırlanan rapora göre, son senelerde biyokaçakçılık hadiselerinde bir düşüş gözlemlenmiştir. Edirne, Antalya, Adana, Hatay, Artvin, Gümüşhane ve Kars gibi bölgelerde yapılan işlemlerde, muhtelif ülkelerin yurttaşları toplamda 87 biyokaçakçılık hadisesinde kelebekler, böcekler, nebat cinsleri, kuşlar, trüf mantarı, kaplumbağalar ve öbür canlılar ile ayı dışkısını yurt dışına çıkarmak isterken yakalanmışlardır.

Son 15 senede Türkiye’de biyokaçakçılık olaylarında yaşanan çoğalış dikkat topluyor. DKMP Genel Müdürlüğü, biyolojik spektrumun biyokaçakçılık yoluyla istismar edilmesinin ve hasar görmesinin önüne geçmek için gayret çalışmaları yürütüyor. Aynı zamanda, ülke çıkarına olacak ekonomik, sosyal, bilimsel, teknolojik, tıbbi, ticari ve kültürel potansiyel yararların elde edilmesini de hedefliyor. Bu emel güzergahında ‘Biyokaçakçılık Bilgi Paylaşım Sistemi’ kurulmuş ve biyokaçakçılık olaylarının takibi basitleştirilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imza atılan protokol sayesinde, biyokaçakçılık bilgileri kolluk güçleriyle paylaşılarak faal bir gayret yürütülüyor. Biyokaçakçılıkla gayret çalışmalarıyla, ülkenin biyolojik spektrumu korunmakta ve beynelmilel cinslere karşı yapılan firaricilik yasaklanmaya çalışılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den kaçırılmak istenenler şaşırttı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz