1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin Ekonomik Gelişmeleri ve Sosyal Farkındalık Çabaları

Türkiye’nin Ekonomik Gelişmeleri ve Sosyal Farkındalık Çabaları

featured
service

1. Küresel Değer Zincirlerinde GüçlenmeTürkiye’nin, küresel değer zincirindeki konumunu daha da kuvvetlendirmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda, yeni serbest ticaret anlaşmalarının müzakereleri gerçekleştirilecek ve mevcut anlaşmaların kapsamı genişletilecektir.

Ulaşım altyapısının geliştirilmesine özel bir önem verilecek ve çevre dostu uygulamalarla lojistik kabiliyetleri artırılacaktır.

Geçtiğimiz Temmuz ayında, orman yangını sayısında %54,6’lık bir artış görülürken, yanmış alanların büyüklüğünde %28,4’lük bir azalma kaydedildi. Ülke genelinde, 105 helikopter, 26 uçak ve 14 İHA, bu yangınlara müdahale için aktif olarak kullanılmaktadır.

Hazine kefaleti ile sağlanan kredi miktarı 913,5 milyar lirayı aşarken, bu krediler için verilen kefalet tutarı 766 milyar lirayı bulmuştur. Hazine destekli kefalet sistemi sayesinde, toplam ticari kredi boyutu 871,9 milyar lirayı geçmiştir.

İstanbul’da, 25 yıllık tatlıcı Mustafa Kaplan, iş yerinin bir günlük cirosunu ihtiyaç sahibi Filistinlilere bağışlayarak toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Kaplan, “Bu çabamız küçük ama etkili olacak,” demektedir.

Gazi Teknopark Genel Müdürü Elif Başak Teksin, Özbekistan’daki bilişim şirketleri ile işbirliği yaparak bilimsel araştırma ve inovasyon projeleri geliştireceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Ekonomik Gelişmeleri ve Sosyal Farkındalık Çabaları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz