1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin en büyük eğlencesi bakın ne çıktı? Festival, spor, dans, gezi… Sonuç üzdü

Türkiye’nin en büyük eğlencesi bakın ne çıktı? Festival, spor, dans, gezi… Sonuç üzdü

featured
service

Katılımcıların yüzde 41,7’si eğlenceyi “güzel, hoş, iyi ve keyifli zaman geçirmek” olarak tanımlıyor. Ardından yüzde 9,5 ile “coşkulu ve mutlu hissetmek” ve yüzde 9,1 ile “dans etmek” ve “müzik dinlemek” yanıtları geliyor.

Verilen cevapların cinsiyet dağılımına göre farkı incelendiğinde ise “coşkulu ve mutlu hissetmek” cevabının erkeklerde (yüzde 12,0) anlamlı olarak daha yüksek olduğu; “dans etmek ve müzik dinlemek” (yüzde 16,5) ve “ailemle zaman geçirmek” (yüzde 6,5) cevaplarının ise kadınlarda daha yüksek olduğu görülüyor.

Katılımcıların en büyük eğlenceleri olarak gösterdikleri aktivite ile yüzde 20’yle film ya da dizi izlemek oluyor. Bunun en büyük nedeni olarak ekonomik şartları göstermek ise yanlış olmaz. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı insanlara evde dizi ve film izlemekten başka bir çar bırakmıyor.

Son yıllarda streaming platformlarının durdurulamaz yükselişinin ardındaki izleyici motivasyonlarının başında eğlence geliyor… Öyle ki açık ara farkla yüzde 51,2’lik bir kitle favori eğlence aktivitesinin streaming platformlarında dizi ve film izlemek olduğunu söylüyor. Alışveriş yapmak (yüzde 19,7), spor yapmak (yüzde 19,5) ve kitap okumak (yüzde 19,5) da favori aktiviteler arasında. 35-44 yaş grubunun favori aktiviteleri arasında tiyatro izlemenin anlamlı bir yeri olduğu dikkat çekerken, 18-24 ve 25-34 yaş gruplarında talk show izleme eğiliminin daha yüksek olması göze çarpıyor.

turkiyenin-en-buyuk-eglencesi-1.jpg

Eğlenceli vakit geçirme ortamlarına bakıldığında ise katılımcıların yüzde 30,5’i yalnız vakit geçirmekten hoşlandığını belirtti. Yüzde 21,1 ise kalabalık ortamları tercih ediyor. Kadın katılımcılar her iki ortamda da vakit geçirmeyi severken, erkeklerde yalnız vakit geçirmek (yüzde 35,2) cevabı da, kalabalık ortam (yüzde 26,2) cevabı da kadınlara göre daha yüksek oranlarda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin en büyük eğlencesi bakın ne çıktı? Festival, spor, dans, gezi… Sonuç üzdü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz