1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin gizemli noktası! Deniz altında keşfedildi ağızları açık bıraktı! Herkesin gözü orada

Türkiye’nin gizemli noktası! Deniz altında keşfedildi ağızları açık bıraktı! Herkesin gözü orada

featured
service

Edirne’nin Saros Körfezi kıyısında bulunan Keşan ilçesinde ortaya çıkan batık gemi adeta bir görsel şölen sunuyor. 2014’te batırılan gemi yerli ve yabancı dalgıçların ilgi odağı haline dönüştü. Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) ve Keşan Belediyesi işbirliği ile sürdürülen proje kapsamında batık gemiye düzenlenen dalışlar dikkat çekiyor.

Aynı bölgede batırılan uçak ve asker heykellerinin yer aldığı noktalarda gerçekleştirilen dalışlarda farklı bir deneyim sunuyor. 10 yılda deniz canlılarının barınmak ile ilgili beslenmek, üremek ve akıntılardan korunmak amacıyla kullanmış olduğu batıkların yapay bir resif haline dönüştüğü de aktarıldı. Dalış eğitmeni Serdar Savaşal, dalgıçların gemiye sık sık dalış gerçekleştirdiğini de belirtti.

Proje ile birlikte batırılan geminin zeminde dümdüz bir şekilde durduğunu söyleyen Savaşal, üzerinin yosun tuttuğunu, midye kabukları ile kaplandığını belirterek doğal bir akvaryum haline dönüştüğünü de söyledi. Savaşal, balıkların içerisinde dolaştığını dile getirdi. Batırılmış geminin su altında görsel bir Şölen sağladığını ifade eden Savaşal, geminin yerli ve yabancı dalgıçlar tarafından sık sık ziyaret edildiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin gizemli noktası! Deniz altında keşfedildi ağızları açık bıraktı! Herkesin gözü orada
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz