Türkiye’nin gizli cenneti! 38 metre yüksekliğinde… Gelen gidenin haddi hesabı yok, gören büyülenip dona kalıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehir merkezinde 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, çağlayanları, küçük gölleri, eşsiz bitki örtüsü ve yaban hayatı ile adeta saklı kalmış bir cennet olarak herkese göz kırpıyor. Ağaçların arasındaki patika yollar ve endemik bitkiler ziyaretçilerin dikkatinde yer alırken 18 metre yükseklikten akan buz gibi suyun çevresindeki göletler serinlemek isteyenlerin de yardımına koşuyor.

Kurşunlu Şelalesi İşletme Sorumlusu Fikret Çıtırgı, sıcak havalarda şelalenin şehir merkezine göre daha serin olduğunu söyledi. Yılın başından itibaren 150.000 kişinin şelaleyi ziyarete geldiğini dile getiren Çıtırgı, sezonun başlaması ile birlikte hareketliliğin daha da arttığını vurguladı.

Kent merkezinde sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunan Düden Şelalesi de doğa severlerin en çok tercih ettiği kaçış noktaları arasında yer alıyor. 38 metre yükseklikten yere dökülen suyun asırlık ağaçlarla çevrili yürüyüş yolları ve dinlenme alanları ile çevrelendiği muhteşem bir doğa harikası olan Düden Şelalesi, sıcak havalarında eşlikçisi oluyor.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Ziyaretçiler şelale etrafındaki oturma alanlarında serin havanın tadını çıkarırken şelalenin alt kısmındaki ıslak yosunlu mağaralarda suyu sesini dinleyerek huzur bulabilirsiniz. Düden Şelalesi Tesis Müdürü Süleyman Yavuz, 2024 yılı başından bu yana şelaleye gelen ziyaretçi sayısının 261.865 olduğunu belirtti. Sıcaklıkların daha da artması ile birlikte günlük gelen kişi sayısı 3000’e kadar ulaşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin gizli cenneti! 38 metre yüksekliğinde… Gelen gidenin haddi hesabı yok, gören büyülenip dona kalıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz