1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin Gündeminde Önemli Gelişmeler

Türkiye’nin Gündeminde Önemli Gelişmeler

service

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet İleri, 63. vefat yıl dönümünde Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Zorlu’yu andı. “Bu devlet adamlarımız tarihimize ‘mağdurlar’ olarak değil, ‘muzaffer siyasetçiler ve devlet adamları’ olarak geçmiştir” dedi.

Türkiye’nin Latin Amerika ve Karayipler stratejisi ticarette meyvelerini vermeye başladı. 2000 yılında 920 milyon dolar olan ticaretin, 2023 yılı itibarıyla 14,2 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması, 2023 yılı itibarıyla 499,7 milyar dolar gelir elde etti. Bu firmalardan 43’ü Türk şirketleri ve gelirlerinin %60’ını uluslararası projelerden sağladı.

Almanya’nın tarım alanına yıllık 6,2 milyar avro ayırdığı ve bu yatırımlarla tarımsal üretimin artırıldığı bildirildi. Almanya, AB’nin en büyük süt üreticisi olarak öne çıkıyor.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, zeytinyağı ihracat kısıtlamalarının kaldırılmasının sektörde olumlu etki yarattığını belirtti.

Vadeli işlem uzmanı Zafer Ergezen, bu yıl altın fiyatlarında beklenen artışların güvenli liman işlevinden kaynaklandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Gündeminde Önemli Gelişmeler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz