1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin küçük İtalya’sı! Sadece 13 kapısı bulunuyor, pizzasının ünü dünyayı aşıyor!

Türkiye’nin küçük İtalya’sı! Sadece 13 kapısı bulunuyor, pizzasının ünü dünyayı aşıyor!

featured
service

Farklı kültürleri bir arada toplayan Türk Köyü İtalyan lezzetleri ile de adını dünyaya yayıyor. Mardin Midyat’ın Kafro Köyü efsanevi bir hikayeye de tanıklık ediyor. İtalyan pizzaları bu köye nereden gelmiş olsa gerek ki İtalyanlar bile bu lezzeti merak ediyor.

Halk arasında Pizza Köyü olarak anılan ve Mardin Midyat’ta bulunan Elbeğendi Köyü, oldukça dikkat çekiyor. Köyün isminin gerçekten Pizza Köyü olarak kalması için resmi başvuruda bulunan vatandaşlar köyün hikayesini de anlatıyor.

Mardin’in Midyat ilçesinde oldukça küçük bir köy olarak bilinen bu köy Pizza Köyü olarak anılıyor. 1970-1980 yıllarında bölge halkının huzurlu yaşamı terör baskını nedeniyle olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Terör olayları nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan Süryaniler o dönemde Avrupa’nın farklı yerlerine göç ediyor. Memleket hasretiyle yanıp tutuşan vatandaşlar bir zaman sonra yeniden topraklarına dönüyor.

pizza-midyat.jpg

Köylerine dönen gurbetçiler eski ve metrik evleri yıkıp yerine daha konforlu bir yaşam alanı sağlayan villalar yaptırıyor. Avrupa’da öğrendikleri Pizza lezzetini sergilemek için bir lokanta ile ilk adımı atan köylüler de lezzeti tüm Türkiye’ye yayıyor. Bölge halkının tamamı köye dönmezken küçük bir hane halkı köylerine sahip çıkıyor. Bu köyde tek bir bakkal dahi bulunmuyor. Hatta öyle ki köyde tarım yapılabilecek verimli alanlarda yer almıyor. Süryani halkından oluşan köyde küçük bir kilise ve harika pizzalar yapan Kafro’s Pizzeria adını verdikleri bir lokanta bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin küçük İtalya’sı! Sadece 13 kapısı bulunuyor, pizzasının ünü dünyayı aşıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz