1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin otomobil oscarları belli oldu! Togg T10X, “Türkiye’de Yılın Otomobili 2024” seçildi

Türkiye’nin otomobil oscarları belli oldu! Togg T10X, “Türkiye’de Yılın Otomobili 2024” seçildi

featured
service

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2024” yarışmasının kazananı, Togg T10X oldu. Bu prestijli ödül, Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen görkemli bir törenle açıklandı.

Yarışmada, OGD üyesi 63 otomotiv gazetecisinden toplamda 2 bin 630 puan alarak birinci seçilen Togg T10X, Türkiye’nin gururu oldu. Törene katılan Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, bu büyük başarıyı kutlayan isimlerden biri oldu.

Ödül töreninde ayrıca üç farklı kategoride de birinciler belirlendi. “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü Gökçeada’da düzenlenen Renault Austral lansmanı kazanırken, “Yılın İnovasyonu” ödülü, mobilite deneyimini tek bir uygulamada buluşturan “Togg Trumore Dijital Deneyim Platformu” ile Togg markasına verildi. “Yılın Tasarımı” kategorisinde ise ödül Kia EV9’a gitti.

Togg Kurumsal İletişim ve Marka Lideri Çağ Günaçar, törende yaptığı konuşmada otomotiv gazetecilerinin verdikleri karardan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Günaçar, “Bu oldukça saygın ve prestijli bir ödül. Aynı zamanda Togg olarak bugün 6. yaşımızı kutluyoruz. Böylesine özel bir günde Türkiye’de Yılın Otomobili ve Yılın İnovasyonu ödüllerini almak bizim için çok anlamlı bir yaş günü hediyesi oldu. Markamızın temsilcileri ve yöneticileri olarak oldukça anlamlı bir ödül elde ettik. Pazara çıktığımız ilk yılımızda bu ödülleri almak onur verici. Ülkemizin milli markası olması dolayısıyla bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları adına aldık,” dedi.

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık da konuşmasında, “Yılın Otomobili bir marka haline geldi. Türkiye’deki otomotiv firmalarının yanı sıra yurt dışındaki ana merkezler tarafından da takip ediliyor. Bu, OGD ve Yılın Otomobili organizasyonunun başarısını gösteriyor. Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra diğer kategorilerde verdiğimiz ödüller de büyük ilgi görüyor. Hatta Yılın Otomobili ödülünden bile daha fazla rekabet yaşanıyor. Bu da doğru işler yaptığımızın bir kanıtı,” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının ilk etabında, 28 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer almaya hak kazandı. Finale kalan modeller, “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” gibi kriterler açısından değerlendirildi.

“Yılın Otomobilini” belirleyen ikinci etapta ise BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X ve Toyota C-HR Hybrid finale kalmaya hak kazandı. Oylama sonucunda birinci seçilen Togg T10X, “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanma hakkı kazandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin otomobil oscarları belli oldu! Togg T10X, “Türkiye’de Yılın Otomobili 2024” seçildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz