1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin ünlü firması satılıyor! Bu kez yeni sahipleri Araplar değil, teknoloji devi Hepsiburada’yı satın aldı

Türkiye’nin ünlü firması satılıyor! Bu kez yeni sahipleri Araplar değil, teknoloji devi Hepsiburada’yı satın aldı

featured
service

Hepsiburada’nın sermayesinin %65,4’üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleri ile imzalanan anlaşma ile birlikte hepsi burada’nın hisse çoğunluğu Kazakistanlı teknoloji devi Kapsi bünyesine geçti. Şirketin, 1,13 milyar doların 600 milyon dolarına kapanışında 526,9 milyon dolarını ise kapanışın ardından 6 ay içerisinde ödeyeceği belirtildi.

Hisseleri 2,2 dolardan kapanan Hepsiburada’nın piyasa değerinin LSEG verileri doğrultusunda 707 milyon dolar seviyesinde olduğu aktarıldı. Satışta ortaya çıkan değerleme doğrultusunda 1,7 milyar dolarla piyasa değerinin yaklaşık 2,5 katına ulaşıldığı bildirildi.

Kaspi CEO’su Mikheil Lomtadze anlaşma için “Kazakistan ve Türkiye’deki KOBİ’lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz. Her iki şirket de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Hepsiburada satılıyor: Resmi açıklama da geldi | Ekonomi

Hepsiburada’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan “Hepsiburada, Kazakistan’ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor. Hepsiburada gibi NASDAQ’ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır” açıklamalarında bulundu.

2023 yılında toplam 14 milyon aktif mobil kullanıcısı ile Kazakistan’ın en popüler mobil uygulaması Kaspi’nin SuperApp uygulaması oldu. 2023’te 580.000 ticari ortağıyla Kazakistan’daki işletmelerin ve girişimcilerin tercih ettiği dijital ortak olan SuperApp ülkenin en çok tercih edilenleri arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin ünlü firması satılıyor! Bu kez yeni sahipleri Araplar değil, teknoloji devi Hepsiburada’yı satın aldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz