1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’ye tarihin en büyük göç dalgası: Suriyelilerden sonra onlar da geliyor, uçaklar doldu taştı

Türkiye’ye tarihin en büyük göç dalgası: Suriyelilerden sonra onlar da geliyor, uçaklar doldu taştı

featured
service

Lübnan’dan Kaçış Başladı

Sözcü’nün haberine göre; 17 Eylül’den bu yana süren İsrail saldırıları sonucunda, Lübnan’da 104’ü çocuk olmak üzere en az 1273 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen hava saldırılarında öldürüldü. Bu gelişmeler, Lübnan halkının büyük bir kısmını ülkeden kaçmaya zorladı. Lübnan’ın ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines’ın Beyrut’tan İstanbul’a olan tüm uçuşlarında biletler hızla tükendi.

İstanbul’a Gelen Lübnanlılar: “Yakında Dönmeyi Umuyoruz”

İsrail’in hava saldırılarından kaçarak İstanbul’a gelen yüzlerce Lübnan vatandaşı, Reuters’a yaptıkları açıklamalarda yaşadıkları travmayı dile getirdi. Beyrutlu Aref Arhad, “Lübnan’da durum çok kötü. Beyrut’ta sürekli bombalama olayları yaşanıyor. Bütün gece askeri uçakların sesini duyuyoruz,” dedi. Lübnanlı gazeteci Lina Diab ise, “Stresle yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul’a gelmeyi ve bir süre burada kalmayı tercih ettik. Umarım yakında Lübnan’a geri döneriz,” diye konuştu.

Pasaport Sorunu Çözülüyor

Lübnan makamları, pasaportu olmayan vatandaşların da ülkeden ayrılmasına izin verileceğini açıkladı. Bu karar, kaçış sürecini hızlandırdı ve daha fazla Lübnanlının Türkiye’ye gelmesine olanak tanıdı. Lübnan’daki 315 yabancı uyruklu kişi de deniz yoluyla Mersin’in Silifke ilçesine getirildi. Bu kişiler, Türkiye’deki farklı havaalanlarından ülkelerine gönderilecek.

Lübnan Tarihinin En Büyük Göç Dalgası

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in devam eden hava saldırıları nedeniyle ülkede yerinden edilenlerin sayısının bir milyona yaklaştığını ve bunun Lübnan tarihinin en büyük göç dalgası olduğunu ifade etti. Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten beri süren çatışmalar, 17-18 Eylül’de İsrail’in Hizbullah’ın iletişim cihazlarını patlatmasıyla daha da şiddetlendi. İsrail, 23 Eylül’de de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Hizbullah’ın Karşı Saldırıları

Hizbullah, İsrail’in saldırılarına roket ve füzelerle karşılık veriyor. Bu saldırılar genellikle İsrail’in askeri üslerini hedef alıyor ve büyük bir hasar bildirilmedi. Ancak, Lübnan’ın güney kesimlerinden başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere göç dalgası devam ediyor. Ayrıca, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’ye tarihin en büyük göç dalgası: Suriyelilerden sonra onlar da geliyor, uçaklar doldu taştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz