1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uçak kazası sonucu şehitlerimiz vardı! Tören düzenlendi: Memleketlerine uğurlandı

Uçak kazası sonucu şehitlerimiz vardı! Tören düzenlendi: Memleketlerine uğurlandı

featured
service

Özgeçmişlerinin Okunması ve Dualar

Şehit pilotlar için düzenlenen törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı ve 2. Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birçok belediye başkanı, kaymakam, rektör ve askeri yetkili katıldı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Törene Üst Düzey Katılım

Tören sırasında şehit pilotların özgeçmişleri okunarak, kahramanlıkları ve hizmetleri anıldı. Daha sonra İl Müftü Vekili Cabir Çelik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Tören, duygusal anlara sahne oldu.

Memleketlerine Uğurlandılar

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri, askeri uçakla memleketleri olan İzmir’e gönderilmek üzere hazırlandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim amacıyla kalkan SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğradığı ve iki pilot albayın şehit olduğu belirtilmişti.

Eğitim Uçağı Kazası Hakkında Detaylar

Dün yaşanan kazada, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra kaza kırıma uğradı. Bu trajik olayda hayatlarını kaybeden Hava Pilot Albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen’in anısına düzenlenen tören, büyük bir saygı ve hüzünle gerçekleşti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, kazanın ardından yaptığı açıklamada, pilotların eğitim görevi sırasında yaşanan bu acı olayda şehit düştüğünü belirtti. Bakanlık, kazanın nedenine ilişkin detaylı bir inceleme başlatıldığını ve olayın tüm yönleriyle araştırıldığını duyurdu.

Türkiye Kahramanlarını Uğurluyor

Kayseri’de düzenlenen bu anlamlı törenle, Türk Silahlı Kuvvetleri iki değerli mensubunu son yolculuğuna uğurladı. Şehit pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen, ülkelerine yaptıkları hizmetlerle sonsuza dek hatırlanacak. Bu kahramanlar, milletimizin kalbinde yaşayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uçak kazası sonucu şehitlerimiz vardı! Tören düzenlendi: Memleketlerine uğurlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz