1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ücretsiz Çamaşırhaneler Kocaeli Üniversite Öğrencilerinin Hayatını Kolaylaştırdı

Ücretsiz Çamaşırhaneler Kocaeli Üniversite Öğrencilerinin Hayatını Kolaylaştırdı

featured
service

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencilerine yönelik İzmit ilçesi Şahabettin Bilgisu Caddesi’nde açılan çamaşırhaneye gelen öğrenciler, kıyafetlerini yıkama, kurutma ve ütüleme imkanı buluyor.

Randevulu sistemle hizmet veren çamaşırhanede öğrenciler, kıyafetleri yıkanırken dinlenme salonunda kitap okuyup çay içerek vakit geçiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İrfan Türkmen, AA muhabirine, kentte ikamet eden yoksulluk sınırı altındaki vatandaşlara gıda, giyim, barınma, konaklama gibi hizmetler sunduklarını, selden, afetlerden etkilenen vatandaşlara hem eşya hem de nakdi yardım yaptıklarını anlattı.

Türkmen, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine yönelik Çamaşırhane hizmeti başlattıklarını vurgulayarak, “Özellikle yurtlarda kalamayan öğrencilerimizin böyle bir ihtiyacının olduğunu tespit ettik. 2023-2024 eğitim yılı içerisinde Kocaeli’deki üniversitelerde eğitim gören üniversite öğrencilerinden yaklaşık 11 binine bu hizmeti sunduk. Burada öğrencilerimiz çamaşırlarını yıkama, kurutma ve ütüleme hizmetlerinden faydalanıyorlar. Bu esnada da belediyemizin sunduğu çay ikramı ve internet hizmetinden de faydalanabiliyorlar.” diye konuştu.

Çamaşırhanede 10 çamaşır makinesi ve 5 kurutma makinesi bulunduğunu aktaran Türkmen, öğrencilerin çamaşırhane personelinin desteğiyle ütü de yaptığını söyledi.

Türkmen, çamaşırhanenin haftanın 6 günü 09.00-18.00 saatlerinde ücretsiz hizmet verdiğini, öğrencilerin, randevularına 1 saat öncesinden gelmesi gerektiğine değinerek, öğrencilerden olumlu dönüşler aldıklarını ve teşekkür ettiklerini kaydetti.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fazlı Ilıca, geçen yıldan bu yana çamaşırhane hizmetinden yararlandığını, belediyenin sosyal medya hesabı sayesinde uygulamadan haberdar olduğunu dile getirdi.

Hemen belediyenin internet sitesine kayıt olduğunu ve ertesi gün çamaşırlarını yıkamak için çamaşırhaneye geldiğini belirten Ilıca, randevulu sistemle çalışıldığı için sıra beklemediklerini, deterjan ve yumuşatıcıyı da belediyenin karşıladığını, bu açıdan da masraflarının azaldığını vurguladı.

Ilıca, çamaşırhanenin işlek konumda bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ücretsiz Çamaşırhaneler Kocaeli Üniversite Öğrencilerinin Hayatını Kolaylaştırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz