1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı 2024-2028 Yayımlandı

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı 2024-2028 Yayımlandı

service

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmıştır.

Genelgede, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, iletişim, ulaşım, enerji, bankacılık, finans ve sağlık sektörlerinde yaygın kullanımı sayesinde siber güvenliğin ülke güvenliğimizin temel unsurlarından biri haline geldiği ifade edilmiştir. Toplumun tüm kesimlerinin artan siber tehditlere karşı dikkatli olması gerektiği vurgulanmıştır.

Türkiye, stratejik konumu, ekonomik yapısı ve son yıllardaki teknolojik gelişmeleri ile siber tehditlerin dikkatini çekmiştir. Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, “Türk Milli güvenlik organizasyonu ve artan kabiliyetleri sayesinde ulusal siber güvenlik alanında öne çıkan ülkelerden biri haline gelmiştir.” açıklamalarına yer verilmiştir.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) hedeflerinin belirlenmesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordinasyonu altında kamu, özel sektörü, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapılacağı belirtildi. Strateji, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan www.uab.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı’nın, belirlenen faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde işbirliğine gidilecek kurumlarla paylaşılacağı da aktarıldı. Tüm kurum ve kuruluşların, sorumluluklarını yerine getirmesi hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesi talep edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı 2024-2028 Yayımlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz