1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümraniye’deki Hayvan Katliamı Protesto Edildi: ‘Dur Demek İçin Buradayız’

Ümraniye’deki Hayvan Katliamı Protesto Edildi: ‘Dur Demek İçin Buradayız’

featured
service

Hayvanseverler adına yapılan basın açıklamasını okuyan Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü Bulut Can Okuducu “Dün Gebze’de bugün Ümraniye’de özellikle son 1 ayda yaşanan barınak ölümlerinin artmasına sebep olan yasayı protesto etmek ve bu yasaya dayanarak gerçekleştiren katliamlara dur demek için buradayız” dedi.

Açıklamada hayvanların öldürülmesine yönelik yasa eleştirilirken “2 Ağustos tarihinde çıkarılan ölüm yasası ile birlikte ülkemizde 110 bin kapasiteye sahip hayvan barınağı varken 4 milyon sokak hayvanının bu barınaklara kapatılmasının yolu açılmıştır. 20 yıldır yasaların gereğini yapmayan, kısırlaştırma konusunda yetersiz kalan belediyeler şimdi sokağımızda, evimizde işyerimizde kapımızın önünde beraber yaşadığımız canlarımızı öldürmek için sıraya girdiler” ifadelerine yer verildi.

Gebze’de yaşananların hatırlatıldığı açıklamada “Gebzede öldürüp poşete koydular, Ümraniye’de tarihi geçmiş mamalar vererek canlarımıza kıydılar. bir kafeste onlarca canı bir arada tutarak birbirlerini parçalamasına izin verdiler. Hayvanların dışkılarını temizlemediler hastalık içinde ölmelerine göz yumdular. Ümraniye Belediyesi ölüm barınağında biz ilk defa değil yıllardır aynı ölümleri görüyoruz. Bundan 1 yıl önce yine bu barınakta benzer görüntüler yaşanmıştı” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada son olarak “Tüm kafesler biz hayvanseverlere açılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğimizi bildirir belediyenin halkıyla birlikte çalışmasının vicdani bir sorumluluk olduğunu hatırlatırız” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ümraniye’deki Hayvan Katliamı Protesto Edildi: ‘Dur Demek İçin Buradayız’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz