1. Haberler
  2. Gündem
  3. Üniversite sisteminde kökü değişikler kapıda: İhtisaslaşma dönemi başlıyor

Üniversite sisteminde kökü değişikler kapıda: İhtisaslaşma dönemi başlıyor

featured
service

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; toplantıda, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde marka haline gelen üniversiteler örnek alınarak, benzer bir eğitim sisteminin Türkiye’de uygulanması üzerinde duruldu. Bu konuda farklı öneriler masaya yatırıldı.

Edinilen bilgilere göre; üniversitelerdeki müfredatın baştan sona yenilenmesi kararlaştırıldı. Özellikle belli üniversitelerin belli alanlarda ihtisaslaşması ve marka haline getirilmesi için yeni eylem planı hazırlıklarına başlandı.

Yeni sistemde, her üniversitenin tek bir alanda uzmanlaşması hedefleniyor. Örneğin, mühendislik eğitimi veren bir üniversite sadece o alana odaklanacak, sosyal bilimler gibi farklı disiplinlerde eğitim vermeyecek. Bu yolla Türkiye’deki üniversitelerin dünya genelinde marka haline getirilmesi ve belirli alanlarda öncü olmaları sağlanacak.

Toplantıya katılan kaynaklar “Dünyadaki sayılı üniversitelerde de sistem böyle işliyor. Türkiye’deki üniversitelerin kalitesinin artırılması ve yeni bir yapıya ihtiyaç var. Bir üniversitede hem teknik eğitim hem sosyal bilimler olmamalı. Belli üniversitelerde ihtisaslaşma yoluna gidilecek. Müfredatlar da ona göre belirlenecek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üniversite sisteminde kökü değişikler kapıda: İhtisaslaşma dönemi başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz