Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Bu bölümü tercih edene aylık 11.402 TL burs verilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı kuruluşlar tarafından gelen açıklamalarda, hem okurken burs garantisi hem de mektep bitimi sonrası iş garantili kısımlar da açıklandı. Bu güzergahta aylık 1.875 TL’den başlayan burslar, minimum fiyat olan 11.402 TL’ye kadar çıkabilecek.

Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama mühendislikleri kısımlarını seçim edenler için yapılan açıklamada İstanbul Maden İhracatçıları Birliği İMİB, ‘Cevherim Sensin’ projesi kapsamında bu yıl YKS seçimlerinin ilk 5’inden en az birisinin alttaki kısımlar olması gidişatında burs verecek.

BURS VERİLECEK KISIMLAR

Maden Mühendisliği,Jeoloji Mühendisliği,Jeofizik Mühendisliği,Cevher Hazırlama Mühendisliği

İlk 65 binde yer alan, İstanbul ya da Ankara’daki üniversitelerin alakalı kısımlarını ilk 5 seçimine yazıp yerleşenler, ilk 50 binde yerleşen adaylara 9 ay süresince her ay 11 bin 402 TL, başka bir deyişle minimum fiyat seviyesinde burs verilecek.

Tekstil ve Ten Mühendisliği kısmını yazacak bireylere de burs verileceği açıklandı. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri İTKİB tarafından gelen açıklama da, YKS’de ilk 20 binde olan ve ilk 5 seçiminden biri bu kısımlar olan şahıslara aylık 11 bin 402 TL, başka bir deyişle minimum fiyat seviyesinde burs verecek. 20 ile 50 bin arasında olanlara minimum fiyatın yüzde 70’i kadar burs verilecek. Eğitim süresi süresince verilecek bu burs sonrası talebeler, mezun olduktan sonra sektörde faaliyet gösteren şirketlerde en az 5 yıl süresince iş bulabilecek.

Açık Deniz Sondaj Teknolojileri ile Turkish Petroleum Off- Shore Technology Center A.Ş. TP-OTC tarafından 1 yılda 12 ay süresince 4 bin 500 lira eğitim bursu verilecek.

Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği kısımlarını seçim eden bireyler için, ilk 50 binde olan ve alakalı üniversitelerin kısımlarını ilk 4 seçiminde yazanlara aylık 6 bin 500 TL burs verilecek.

Haber1965.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Bu bölümü tercih edene aylık 11.402 TL burs verilecek

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz