1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ünlü psikolog Aşkım Kapışmak gözaltına alındı! Dolandırıcılık operasyonu yapıldı

Ünlü psikolog Aşkım Kapışmak gözaltına alındı! Dolandırıcılık operasyonu yapıldı

featured
service

Operasyonun Detayları

“Smart Trade Coin” adı altında kripto varlık alım satım platformu üzerinden vatandaşlara “Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç” vaadinde bulunan, otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulamaları satan ve mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vadeden şüphelilere yönelik yapılan operasyonda, 1 milyar dolar (yaklaşık 32 milyar TL) haksız kazanç elde edildiği ortaya çıktı. Bu süreçte uluslararası dolandırıcılık eylemleri gerçekleştiren 127 kişi yakalandı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

1 Milyar Dolarlık Vurgun ve 127 Şüpheli

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, operasyonlar Ankara merkezli olarak Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Isparta, Karabük, Konya, Şırnak ve Samsun illerinde gerçekleştirildi. Yerlikaya, sanal devriyelerin 7 gün 24 saat boyunca görev başında olduğunu vurgulayarak, suçluların tespit edilmesi ve yakalanmasında emeği geçen polisleri tebrik etti.

El Konulan Mal Varlıkları

Operasyon kapsamında, şüphelilere ait 1 milyar lira değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konuldu. Ayrıca, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonun görüntüleri de kamuoyu ile paylaşıldı.

Ünlü Psikolog Gözaltında

Sibergöz-42 operasyonunda gözaltına alınanlar arasında ünlü psikolog Aşkım Kapışmak da bulunuyor. İstanbul Siber polisi tarafından gözaltına alınan Kapışmak’ın, dolandırıcılık şebekesiyle bağlantılı olduğu iddia edildi. Bu gelişme, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Bu operasyon, Türkiye genelinde nitelikli dolandırıcılık suçlarına karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığı’nın kararlı tutumu ve polis teşkilatının başarılı çalışmaları sayesinde, vatandaşların dolandırıcılardan korunması yönünde önemli bir ilerleme kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ünlü psikolog Aşkım Kapışmak gözaltına alındı! Dolandırıcılık operasyonu yapıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz