1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ünlü Sucuk Markasında Skandal! ‘Yüzde 100 Dana Eti’ Diye At ve Eşek Eti Yedirmişler

Ünlü Sucuk Markasında Skandal! ‘Yüzde 100 Dana Eti’ Diye At ve Eşek Eti Yedirmişler

featured
service

‘YÜZDE 100 DANA ETİ’ DİYE SATILIYORDU

Üzerinde “Balıkçıoğlu Sucukları Hafif Baharatlı Katkısız %100 Dana Kasap Sucuğu” ifadesi yer alan ve internet üzerinde 500 gramlık paketlerinin 270 TL’ye satıldığı belirtilen bu ürünlerin, tüketicilere yanlış beyanlarla sunulduğu anlaşıldı. Bu durum, hem halk sağlığına zarar verme potansiyeli taşıyor hem de gıda güvenliği açısından büyük bir sorun oluşturuyor.

Yapılan analizler sonucunda, yüzde 100 dana eti olarak satılan sucukların içeriğinde at ve eşek eti (tek tırnaklı eti) tespit edildi. Bakanlığın tarafından yayımlanan listede, “Işıl İşlem Görmüş Dana Sucuk” adıyla pazarlanan bu ürünlerin Mayıs ve Haziran tarihli paketlerinde uygunsuz et kullanıldığı belirtildi.

DENETİMLERE HIZ VERİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırarak bu tür üreticileri kamuoyuna ifşa etmeye devam ediyor. Yapılan açıklamalarda, denetimlerin daha da sıkılaştırılacağı ve halkın sağlığını korumaya yönelik daha etkin önlemler alınacağı ifade edildi. Bakanlık, tüketicilere de uyarılarda bulunarak, özellikle et ürünleri gibi hassas gıdaları satın alırken dikkatli olmalarını ve şüpheli durumlarda yetkililere bildirimde bulunmalarını önerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ünlü Sucuk Markasında Skandal! ‘Yüzde 100 Dana Eti’ Diye At ve Eşek Eti Yedirmişler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz