1. Haberler
  2. Gündem
  3. UNRWA’dan Gazze Uyarısı: Güvenli Bir Yer Kalmadı

UNRWA’dan Gazze Uyarısı: Güvenli Bir Yer Kalmadı

featured
service

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı olarak bilinen UNRWA, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki bombardımanlarının devam ettiğini belirterek bölgede güvenli bir alanın kalmadığını ifade etti.

UNRWA’nın Gazze’deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, “Gazze’de artık güvenli bir yer yok. İnsanlar sanki ölümü bekliyormuş gibi.” dedi.

Wateridge, İsrail’in insani yardım merkezlerini ön cephe biçimine dönüştürdüğünü ve bu nedenle Gazzelilerin cephe çizgisinden sadece birkaç sokak uzakta yaşamak zorunda kaldığını dile getirdi.

UNRWA’nın verilerine göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de düzenlenen hava saldırılarında çocuklar dahil olmak üzere en az 40 bin 223 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, yaralananların sayısının ise 92 bin 981’e ulaştığı bildirildi. Bu kayıplar arasında 16 bin 480 çocuk ve 10 bin 980 kadın yer alıyor.

Halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumlarının hedef alınması sonucu, sivil altyapının büyük ölçüde tahrip olduğu bildiriliyor. Ayrıca, enkaz altında hâlâ binlerce kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UNRWA’dan Gazze Uyarısı: Güvenli Bir Yer Kalmadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz