1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail’in Tehcir Girişimleri Savaş İlanı

Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail’in Tehcir Girişimleri Savaş İlanı

service

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinlileri Ürdün’e tehcir etmeye yönelik çabalarının, ülkesinin gözünde “savaş ilanı” olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Safedi, bu açıklamayı, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı. Bakan, Ürdün’ün, Kudüs’teki kutsal mekanlara yönelik baskınlar için hukuki dosyalar hazırladığını ancak bunların sunulacağı makama dair bilgi vermedi.

Uluslararası toplumu, Batı Şeria’nın savaş alanına dönüşmesini önlemek için harekete geçmeye davet eden Safedi, ilk adım olarak Filistin topraklarındaki saldırıların durdurulması gerektiğini vurguladı.

Hamas ile İsrail arasındaki dolaylı müzakerelere de değinen Safedi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun tutumunu değiştirdiğini ve yeni şartlar öne sürdüğünü belirtti.

Baerbock ise, İsrail hükümetindeki yetkililerin Kudüs’teki kutsal yerlere yönelik eylemlerini kınayarak, bunların gerilimleri artırdığını dile getirdi. Almanya’nın İsrail’e silah satışını durdurmaması hakkında “Silah ihracatına yönelik sıkı bir politika izliyoruz ve bu konuda kararlıyız. İhraç ettiğimiz silahlar savaş silahları değil” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail’in Tehcir Girişimleri Savaş İlanı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz