1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ürdün, Lübnan’daki Vatandaşlarına Uyarılarda Bulundu

Ürdün, Lübnan’daki Vatandaşlarına Uyarılarda Bulundu

service

Ürdün, Lübnan’daki vatandaşlarına, güvenlik gerekçesiyle bu ülkeyi terk etmeleri ve Lübnan’a seyahat etmemeleri çağrısı yaptı. Bu uyarı, Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu.

Açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları nedeniyle Ürdün vatandaşlarının bu ülkede bulunmalarının tehlike arz ettiği belirtildi. Ürdün’de yaşayan Lübnanlılar için de, “Mümkün olan en kısa sürede bu ülkeden ayrılmalarını” tavsiye eden bir çağrı yapıldı. Bu çağrı, İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirilen saldırılarının tüm bölgenin güvenliğini tehdit etmesi sebebiyle yapıldığı kaydedildi.

Vatandaşlardan, Lübnan’daki Ürdün Büyükelçiliği ile irtibat kurarak destek talep etmeleri istendi.

İsrail ordusu, 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk, 7’si kadın olmak üzere toplamda 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Hizbullah ise bu saldırıda, aralarında ünlü askeri komutandan İbrahim Akilin de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü açıkladı.

17-18 Eylül tarihlerinde yaşanan olaylar sonucu, Beyrut’ta 76 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ile Lübnan sınırında zaman zaman tırmanan çatışmalar bölgedeki gerginliği arttırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ürdün, Lübnan’daki Vatandaşlarına Uyarılarda Bulundu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz