1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ürdün ve İran Dışişleri Bakanlarından Kritik Görüşme

Ürdün ve İran Dışişleri Bakanlarından Kritik Görüşme

featured
service

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikast ve Filistin meselesi yer aldı.

Görüşme sırasında, bölgede yaşanan tehlikeli gelişmelere dikkat çekilerek, bu durumun azaltılması ve bölgenin güvenliğinin sağlanması için atılacak adımlar üzerinde duruldu. İki bakan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmasının uluslararası hukuka uygun bir gereklilik olduğunu vurguladılar.

Bakanlar, aynı zamanda İsmail Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikast olayını ve bu durumun yansımalarını değerlendirdiler. Heniyye, Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları, suikastın gerçekleştiğini ve Heniyye’nin kaldığı yere saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Hem İran hem de Hamas suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail yetkilileri olay hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

İsmail Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’ın yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ürdün ve İran Dışişleri Bakanlarından Kritik Görüşme
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz