1. Haberler
  2. Gündem
  3. Üst katlarda oturanlara kritik uyarı: En fazla onlar etkilenecek

Üst katlarda oturanlara kritik uyarı: En fazla onlar etkilenecek

featured
service

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sıcak hava dalgalarının doğal bir olgu olduğunu belirtti ve normalle anormal arasında bir ayrım olmadığını ifade etti. Ancak, bu duruma karşı alınacak tedbirlerin ve yaşam düzenlemelerinin önemli olduğunu vurguladı. Ülke genelinde sıcak hava dalgalarının etkisinin şiddetli ya da zayıf olabileceğini açıkladı.

Kentleşme, yapılan binalar ve ısı adaları gibi etkenlerin sıcaklık artışını daha da şiddetlendirdiğine dikkat çeken Kadıoğlu, özellikle apartmanların üst katlarında yaşayanların, yaşlılar, çocuklar, obezler, kronik hastalığı olanlar ve yatalakların bu durumdan daha fazla etkilendiğini söyledi. Bu gruplarda sıcak hava dalgalarının ölümcül sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Binaların beyaza boyanmasının sıcaklık düzenlemesi açısından önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yerel yönetimlere seslenerek bu konuda önlem almaları çağrısında bulundu. Beyaz renkli yapıların güneş ışınlarını daha iyi yansıttığını ve iç mekanlardaki sıcaklığın daha düşük kalmasını sağladığını ifade etti.

Vatandaşların bu sıcak günlerde özellikle dışarıda bulunurken dikkatli olmaları, güneşten koruyucu giysiler ve şapka kullanmaları, bol su tüketmeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Özellikle risk grubunda yer alan bireylerin sıcak saatlerde dışarıya çıkmamaları ve serin ortamlarda bulunmaları önemle vurgulandı. Uzmanlar, vatandaşların sıcak hava dalgalarına karşı bilinçli davranarak kendilerini korumalarının hayati önem taşıdığını hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üst katlarda oturanlara kritik uyarı: En fazla onlar etkilenecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz