1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uyuşturucu ile yakalanan MHP’li ismin ifadesi ortaya çıktı: ‘Aracı başka partililer de kullanıyor’

Uyuşturucu ile yakalanan MHP’li ismin ifadesi ortaya çıktı: ‘Aracı başka partililer de kullanıyor’

featured
service

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma bitirildi. Eyüp Üste hakkında, “Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak” kabahatini işlediği mazeretiyle 20 sene mapus istemiyle iddia belgesi hazırlandı.

Tele1’den Egehan Erkün’ün haberine göre, iddia belgesinde, Eyüp Üste’nin kuşku üzerine vasıtasında arama yapıldığı, sürücü kapısında su şişesi olduğu, fakat bu şişenin ucunda uyuşturucu madde kullanmaya yarayan tertibat tespit edildiği belirtildi. Bunun üzerine yapılan üst aramasında da Üste’nin pantolonunun cebinden transparan mavi poşete sarılı 18 gram uyuşturucu madde, montunun cebinden yeniden poşete sarılı 2 gram uyuşturucu madde bulundu. Üzerine daha fazla ölçüde uyuşturucu olabileceği olasılığı üzerine vasıtada ayrıntılı arama yapıldı.

Otomobilde yapılan ayrıntılı aramada, sürücü koltuğunun alt kısmına kırmızı poşet içinde saklanmış 1 kilo uyuşturucu madde daha bulundu. Daha sonra Eyüp Üste’nin cep telefonuna ve üzerindeki paralara polis ekipleri tarafından el konuldu.

Emniyette reelleştirilen sorguda susma hakkını kullanan Üste, adliyeye sevk edilince savcılık ve dominantlıkta ifade verdi. Reel işinin Hizan’da restorancılık olduğunu söyleyen Üste, “Tutulduğum taşıt adıma kayıtlıdır. Restoranıma sebze almak için Mersin’e gidiyordum. Diyarbakır’da tutuldum, ele geçen uyuşturucuyu ben 2 yıldır kullanıyorum. Metamfetamin dışında bir madde kullanmıyorum. Bu uyuşturucuyu da nerede denk kazançsa tanımadığım bireylerden alıyorum. 3-4 günde bir kullanırım. Azar azar Bitlis, Tatvan ve Hizan’dan satın alıyorum” diye konuştu.

Polis araması evvelinde de uyuşturucu madde kullandığını ifade eden Üste, “Polisler durdurup vasıtada bir şey olup olmadığını sordular. Ben de yok dedim. Sonra pet şişeyi görünce kullanıcı olduğumu söyledim ve üst aramamda buldular. Başta olup olmadığını sorduktan sonra taşıtı aradılar. Koltuğun altında da uyuşturucu buldular. Vasıtamı bazen kıramadığım başka kişiler de kullanmaktadır. 1 kilo bana ait değil. Ben ticaretini yapmıyorum, yalnızca içiyorum” dedi. İdrar incelemeyi yapılan Eyüp Üste’nin muayene neticelerinde amfetamin ve extacy bedellerinin pozitif olduğu raporlandı.

Şüphelinin avukatı ise korunmasında, müvekkili Eyüp Üste’ye ait taşıtın zaman zaman öbür partili şahısların da kullandığını belirterek, ele geçen uyuşturucu ile bir ilgisi olmadığını iddia etti. Avukat, “Vasıtada yapılan arama da hukuka terstir. Polis arama bittikten sonra el koyma ve arama kararı almıştır. Bu nedenle hukuka ters elde edilen ispatlar karara temel alınmamalıdır. Müvekkilim uyuşturucu madde kullanıcısıdır. Ticari faaliyet kapsamında bir eylemi yoktur, özgür vazgeçilmesini istiyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uyuşturucu ile yakalanan MHP’li ismin ifadesi ortaya çıktı: ‘Aracı başka partililer de kullanıyor’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz