1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uzman isim sıcaklıkların yükseleceği tarihi açıkladı! Yağışlar bitiyor, sıcaklık artıyor!

Uzman isim sıcaklıkların yükseleceği tarihi açıkladı! Yağışlar bitiyor, sıcaklık artıyor!

featured
service

Özellikle cuma gününden itibaren batı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması tahmin ediliyor. Bu gelişme, yaz aylarının yaklaştığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Murat Acar, halk arasında ‘Kırkikindi yağışları’ olarak bilinen yağışların, mevsim geçişlerinde üst atmosferin farklı ısınıp soğumasından kaynaklandığını belirtti. Yeryüzü ısınırken üst seviyelerde hala soğuk hava mevcut olduğunda bu tür yağışlar ortaya çıkıyor.

Acar, haziran ayında da yağışların mevsim normalleri civarında devam edeceğini belirtti. Özellikle Ankara’da haziran ayı boyunca yağışların süreceği öngörülüyor.

Son dönemde artan yağış miktarına dikkat çeken Acar, “Kırkikindi yağışları gök gürültülü sağanak yağışlar olarak bilinir ve ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışına neden olabilir” uyarısında bulundu. Vatandaşların bu tür yağışlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün anlık uyarılarının takip edilmesini önerdi.

Sonuç olarak, yağışların hafta sonu ara vereceği ve sıcaklıkların batıdan başlayarak artacağı belirtiliyor. Ancak, ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmakta fayda var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarını takip ederek güvende kalabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzman isim sıcaklıkların yükseleceği tarihi açıkladı! Yağışlar bitiyor, sıcaklık artıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz