1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uzman isimden emekli maaş zammı hakkında açıklama: Kök maaşı 10 bin TL altında olanlar…

Uzman isimden emekli maaş zammı hakkında açıklama: Kök maaşı 10 bin TL altında olanlar…

featured
service

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber’de kök aylık zamlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Ocak-Mayıs dönemine ait enflasyon farkı %22,77 olarak açıklandı. Merkez Bankası Piyasa Katılımcılar Anketine göre haziran ayında enflasyonun %2,52 olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, 6 aylık enflasyon farkı %25,81’e ulaşacak. Memur ve memur emeklileri için %9,40’lık enflasyon farkına %10 ilave edilmesi halinde, toplam %20,35 oranında kümülatif zam bekleniyor.

Kök maaşı 10 bin TL’nin altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, %25 zam almasına rağmen bu artışı hesaplarında göremeyebilirler. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, canlı yayında kök maaşlarla ilgili önemli bir hesaplama yaptı.

Karakaş, “8 bin TL ve altında maaş alanlar, Temmuz’da %25,75 oranında bir zam yapılsa bile hesaplarında değişiklik görmeyecekler. Çünkü 8 bin TL’nin altındaki maaş alanlar, zam yapılsa bile maaşları 10 bin TL olarak kalacak” dedi.

Hükümetin sıfır zam tepkisini azaltmak için ek düzenlemeler yapabileceğini belirten Karakaş, “Hükümetin 4 milyona yakın emekliye sıfır zam vermesi büyük tepkiye neden olabilir. Bu yüzden, ekonomi yönetimi ek yük getirmemek için farklı çözümler arayabilir” ifadelerini kullandı.

İsa Karakaş, 10 bin TL maaş alan bir emeklinin kök maaşının 6.180 TL olduğunu ve Temmuz ayında %25,75 zam yapılması halinde bu maaşın 7.771 TL’ye yükseleceğini açıkladı. Ancak devletin verdiği fark ile bu maaşın 11.591 TL olabileceğini belirtti. Karakaş, “8 bin TL maaş alan bir kişinin devletten aldığı destek 2.000 TL. Bu maaş %25 zamla 10.000 TL’ye çıkacak. Ancak bu durumda yüksekten prim ödeyenlerle düşükten prim ödeyenlerin maaşı eşitlenmiş olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzman isimden emekli maaş zammı hakkında açıklama: Kök maaşı 10 bin TL altında olanlar…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz