Uzmanlar uyarıyor: Dışarı çıkmayın! İşinizi yarına erteleyin!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kavurucu sıcak hava bu hafta ‘pik’ yapacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, günlerdir devam eden uyarılarının ardınan beklenen gün geldi. Hava sıcaklıklarının en yüksek seviyeye ulaşacağı ve yurdun büyük bölümünde 40 dereceyi geçeceği 26 Temmuz Çarşamba günü, en sıcak kentin hangisi olacağı da belli oldu.

Haftanın en sıcak günleri ülkenin batı ve güney kesimlerinde bugün, iç kesimlerde ise yarın yaşanacak, sıcaklıklar 40-45 derece arasında seyredecek. Hava sıcaklıkları cuma günü batı ve kuzeybatıdan başlayarak yaklaşık 10 derece azalacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4 ila 9 derece üzerinde seyredecek.

Bugün çarşamba İstanbul’un Anadolu yakasında Çekmeköy-Ataşehir’den itibaren doğusu maksimum sıcaklı 40-42 C. Boğaz çevresi, Avrupa yakası, Başakşehir, Bağcılar, Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa gibi kıyıdan uzak iç kesimler 38-40C. Deniz kıyıları 37 C. Bunlar gölgede olacak sıcaklıklar. 26 Temmuz Çarşamba tarihli hava durumu raporunda, derecelerin gösterdiği en sıcak kent, gölgede 45 derece ile Manisa olacak. Ardından 42 derece ile Kocaeli, İzmir ve Antalya sıcaklık rekoruna ulaşırken İstanbul’da ise ölçülen en yüksek sıcaklığın 40 derece olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin 9 derece üstünde seyrederken sıcaklığın Perşembe günü itibarıyla düşmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlar uyarıyor: Dışarı çıkmayın! İşinizi yarına erteleyin!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz