1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uzmanlar ve sektör temsilcileri otel fiyatlarındaki fahiş artışı ANKARAGÜNDEM’a değerlendirdi: Cumhuriyet tarihinin en pahalı dönemi

Uzmanlar ve sektör temsilcileri otel fiyatlarındaki fahiş artışı ANKARAGÜNDEM’a değerlendirdi: Cumhuriyet tarihinin en pahalı dönemi

featured
service

Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte otel fiyatlarındaki aşırı artış, tüketicilerin tepkisini çekiyor. Yaşanan bu gelişmeyi ANKARAGÜNDEM’a değerlendiren, sektör temsilcileri ve tüketici hakları uzmanları, bu duruma karşı vatandaşları bilinçli olmaya ve haklarını aramaya davet ediyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yerli turistlere uygulanan yüksek fiyatların insan haklarına ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Ertan Ustaoğlu, otellerdeki doluluk oranlarının düşük olduğunu ve insanların yüksek fiyatlar nedeniyle tatil yapamadığını ifade etti. Tüketici Hakları Derneği Onursal Başkanı Turhan Çakar ise, otel fiyatlandırmalarına yönelik yasal düzenlemelerin eksikliğine dikkat çekerek, devletin tüketiciyi koruyan bir tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, turizm tesislerinde uygulanan yüksek fiyatların özellikle yerli turistler için büyük bir sorun haline geldiğini belirtti. Ağaoğlu, “2 kişilik ve tek kişilik odalara 30 bin lira isteyen standart oda hizmeti sunulan işletmeler var. Üstelik bu fahiş fiyatlar kendi ülkesinin tüketicisine uygulanıyor. Ancak yabancı turistlere daha düşük fiyatlar veriliyor. Bu durum insan haklarına ve anayasanın eşitlik anlayışına aykırı” dedi.

Ağaoğlu, turistik tesis olarak belge almış olanların Turizm Bakanlığına, belgesi olmayanların ise Ticaret Bakanlığına şikayet edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, döviz fiyatlarında bir değişiklik olmamasına rağmen tatil sezonunun başlamasıyla birlikte otel fiyatlarının hızla yükseldiğini belirterek, bu durumun OVP’ye de uygun olmadığını ve genel enflasyon oranını artırdığını ifade etti. Ağaoğlu, vatandaşların bu tür fahiş fiyatlarla karşılaştıklarında Ticaret Bakanlığı bünyesindeki haksız fiyatlandırma kuruluna alo 175 tüketici haklarına şikayette bulunmalarını tavsiye etti.

Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Ertan Ustaoğlu, otellerdeki doluluk oranlarının yetersiz olduğunu ve insanların yüksek fiyatlar nedeniyle tatil yapamadığını belirtti. Ustaoğlu, “Otellerimizde doluluk oranı yeterli değil. İnsanlar fiyatlardan dolayı tatil yapmıyor. Bizim otellerimiz 5-10 bin lira bandında. Eğer doluluk oranları yetersiz gelirse yüzde 15’lik bir indirim olacak” dedi.

Ustaoğlu, küçük otellerin maliyetlerinin arttığını ve birçok otelin sabah kahvaltısını dahi çıkaramadığını ifade etti. Buna rağmen küçük otellerde fahiş bir artış yapmadıklarını belirten Ustaoğlu, kıyı otellerinin sadece 3-4 ay kazandığını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlar ve sektör temsilcileri otel fiyatlarındaki fahiş artışı ANKARAGÜNDEM’a değerlendirdi: Cumhuriyet tarihinin en pahalı dönemi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz