1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uzmanlardan uyarı! Türkiye’nin o şehrinde görüldü! 1 metre yüksekliğe sıçrıyor, zehri bir insanı deviriyor

Uzmanlardan uyarı! Türkiye’nin o şehrinde görüldü! 1 metre yüksekliğe sıçrıyor, zehri bir insanı deviriyor

featured
service

Konya’nın Kulu ilçesinde görülen Sarıkız isimli et yiyen örümcek türü çevredekileri korkutuyor. Örümceğin görüldüğü anlar telefon kamerasına yansıdı. Kulu ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi’nde Hüseyin K.’ye ait bir evde Sarıkız adıyla bilinen örümceğin et yiyen Sarıkız olduğu tespit edildi. Ev sahipleri paniğe kapılırken o anlarda görüntülere yansıdı.

Bunun yanı sıra örümcek daha önce Yeşilyurt Mahallesi’nde ortaya çıkmıştı. Çoğunlukla Türkiye’nin Güneydoğu illerinde sık görülen etobur böcek sıcak iklimlerde geceleri ortaya çıkmaktadır. Saldırgan bir yapıya sahip olan böcek türü insanları da korkutuyor.

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle ortaya çıkan zehirli Sarıkız örümceğinin uzunluğu 13 santimetreye kadar ulaşmaktadır. 1 metre yüksekliğe kadar zıplayabilen bu örümcek et yiyen böcek olarak biliniyor. Zehri ile bir insanı ölüme kadar götürebilen sarıkız örümceği, çoğunlukla kırsal alanlarda görülmektedir.

Elazığ'da et yiyen sarıkız örümceği görüldü – Diyarbakır Son Dakika | Diyarbakır Haber

Çalılık ve ormanlık arazilerde yaşamını sürdüren bu örümcekler sıcak ve kurak iklimleri tercih ediyor. Genellikle taşlar, ağaç kabukları veya bitki yaprakları üzerinde örümcek ağı kurarak yaşamını sürdüren sarıkız örümceği 13 santimetrelik boyu ve 1 metre yükseğe zıplayabilme özelliği ile korku salıyor. Bu örümcek türü özellikle akrep, kertenkele, fare ile beslenmektedir. Kendinden büyük hayvanlarla beslenen Sarı kız örümceği insanları da korkutuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlardan uyarı! Türkiye’nin o şehrinde görüldü! 1 metre yüksekliğe sıçrıyor, zehri bir insanı deviriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz