1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vakalar her gün artıyor, Tokatlılar dışarı çıkmaya korkuyor!

Vakalar her gün artıyor, Tokatlılar dışarı çıkmaya korkuyor!

featured
service

1 Ocak 27 Mayıs tarihleri arasında Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümü ile acil servise başvuruda bulunan hasta sayısı 350’ye yükseldi. Kene yapışması nedeniyle bu yılın başında bu yana kadar pek çok kişi hastaneye başvuruda bulundu.

Enfeksiyon bölümüne yaklaşık 15 kişinin başvurduğu belirtilirken bunlardan ikisinin daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateş virüsü ciddi bir zoonotik enfeksiyon türüdür. Zoomatik hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıklar dikkat çekerken keneler tarafından insanlarla bulaşıp enfekte olan hayvanların kanı veya dokuları ile temas etmesi sonucu insanlara bulaşmaktadır.

KKKA’nın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, karın ağrısı, bulantı, kusma ve bazen döküntü yer alır. Hastalığın ilerleyen aşamalarında, ciddi iç kanamalar ve organ yetmezliği gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Erken teşhis ve uygun tedavi önemlidir, çünkü KKKA ciddi sonuçlara yol açabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vakalar her gün artıyor, Tokatlılar dışarı çıkmaya korkuyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz