1. Haberler
  2. Gündem
  3. Valilik destek verdi kadınlar üretime geçti! 30 olan çeşit 60’a çıktı: Şimdi internet üzerinden sipariş yağıyor

Valilik destek verdi kadınlar üretime geçti! 30 olan çeşit 60’a çıktı: Şimdi internet üzerinden sipariş yağıyor

featured
service

Kadınların ürettiği çikolatalar ilk aşamada valilik, belediye ve kaymakamlık gibi kurumlara satılırken şimdi gelinen noktada ise internet üzerinden Türkiye’nin her bölgesine gönderiliyor. Sarıoğlan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülten Ardahan, AA muhabirine, kooperatif üyesi olan kadınların evde boş oturmak yerine üreten ve kazanan bireyler olmaya başladığını belirtti.

Kısa sürede üretimde büyük başarıya ulaştıklarını söyleyen Ardahan, “Kooperatifimiz kurulalı 1,5 yıl oldu. Günlük 20-30 kilogram çikolata yaparken şimdi 150 kilogram üretiyoruz. Yani bu da ayda 4,5 ton çikolata demek. Kadınlarımızın el emeğiyle neredeyse seri üretime geçer hale geldik. Hiçbir ürünümüzde katkımız, koruyucumuz yok. Hepsi el yapımı. Kalıplamasından, dolgusuna, paketlemesinden her şeyine el işçiliği. Yani bizim yaptığımız, el işi göz nuru, makine üretimi değil. 7 kişi başladığımız kooperatifte şu an 20 bayanla çalışmamızı sürdürüyoruz. Siparişlere göre bu sayı daha üst seviyeye de çıkıyor. Şu an talep çok güzel” ifadelerine yer verdi.

Kadınların kendi kazançlarını sağlayabilecekleri bir işleri olduğunu vurgulayan Ardahan, şunları söyledi:

“Zaten bütün internet satış sitelerinde ürünlerimiz satışta. Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderim sağlıyoruz. Sonrasında resmi kurumlara, Manisa’ya, Marmaris’e bile biz çikolatalar gönderiyoruz. Aklınıza gelebilecek her yerde çikolatamız var. El yapımı, katkısız, koruyucusuz, glüten içermeyen çikolatalarımızın hepsini Türkiye’nin 81 iline hatta ilçelerine dahi ulaştırıyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz. Bundan sonraki hedefimiz de yurt dışına ihraç edebilmek. Çikolatamızın Sarka isminin patentini aldık. 1,5 yıl gibi kısa sürede bayağı tanınırlığa ulaştık.”

kayseride-kooperatifte-cikolata-ureten-kadinlar-3.jpg

Ardahan, Kaymakam Mehmet Fatih Uçar’a da kendilerine sağladığı destek nedeniyle teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Valilik destek verdi kadınlar üretime geçti! 30 olan çeşit 60’a çıktı: Şimdi internet üzerinden sipariş yağıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz