1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van’da DEM Parti’nin kararına tepki sonrası çıkan olaylara polis müdahale etti: Olaylar diğer şehirlere sıçradı

Van’da DEM Parti’nin kararına tepki sonrası çıkan olaylara polis müdahale etti: Olaylar diğer şehirlere sıçradı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı’nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alınmasının açıklanmasının ardından bir grup, parti binası önünde toplandı. Ancak, polis müdahalesiyle karşılaşan grup dağıtıldı.

Yüzlerce kişi, parti binası önünde toplanarak “Kayyumlar bizi yıldıramaz”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Abdullah Zeydan onurumuzdur”, “Van halkı oyuna ve iradene sahip çık” sloganları atarak yürüyüşe geçti. Ancak polis, basınçlı su ve gaz bombaları kullanarak kalabalığı dağıttı. Gruptakiler ara sokaklara kaçarak polisten kaçmaya çalıştı.

Protesto olayları iftar saatinden sonra da devam etti. Kentin cadde ve sokaklarında toplanan göstericilere polis müdahale etti. Basınçlı su ve biber gazı kullanılan müdahale sırasında birçok kişi gözaltına alındı. Ayrıca, iş yeri sahipleri ile polis arasında da gerilim yaşandı.

Van’daki olaylar, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de protesto edildi. İlçede toplanan grup dağıtılmak istenince polis müdahale etti. Basınçlı su ve biber gazı kullanılan müdahale sonrası gruptakiler ara sokaklara dağıldı. Ancak ilçedeki olayların devam ettiği belirtildi.

Siirt’te de DEM Parti il binası önünde toplanan kalabalık, Abdullah Zeydan’ın haklarının geri alınmasını protesto etti. Ancak polis, yürüyüşe izin vermedi. Uyarılara rağmen yürüyüşe geçen gruba müdahale eden polis, arbede yaşandığı sırada birçok kişiyi gözaltına aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da DEM Parti’nin kararına tepki sonrası çıkan olaylara polis müdahale etti: Olaylar diğer şehirlere sıçradı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz