1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van’da kan davası barışla sona erdi!

Van’da kan davası barışla sona erdi!

featured
service

Şemsikan ve Memani aşiretlerinin kanaat önderlerinin barış arayışları sonucu, kan davası sulh yoluyla sonuçlandırıldı. Şemsikan aşireti kanaat önderleri Mehmet Akif Yardımcı ve Necip Yardımcı ile Memani aşireti kanaat önderi Enver Çelik’in öncülüğünde düzenlenen sulh buluşmasına, bölgedeki diğer büyük aşiretlerin kanaat önderleri, imamlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Taraflar, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek sulh sözü verdiler.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Arin köyünde yaşanan olayların ardından, davalı iki aile ve aşiret üyeleri de katılarak barış yemeğinde bir araya geldiler. Bölgedeki tüm büyük aşiretlerin kanaat önderlerinin şahitliğinde gerçekleştirilen sulh yemeği, barışın sağlandığını simgeliyor.

Şemsikan aşireti kanaat önderi Mehmet Akif Yardımcı, “Cennet coğrafyamızda huzur ve barışın hakim olmasını istiyoruz. Bu elim olayın ardından, olayların büyümesine set çektik” dedi. Diğer bir kanaat önderi Necip Yardımcı ise, Peygamber Efendimizin kabilelere barış içinde yaşamayı buyurduğunu belirterek, “Allah’a hamdolsun, bugün barışa kavuştuk” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da kan davası barışla sona erdi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz