1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van’da moloz yığınları arasında grev: Kazananlar mücadele edenlerdir – Kadir Cesur

Van’da moloz yığınları arasında grev: Kazananlar mücadele edenlerdir – Kadir Cesur

featured
service

Van’daki iş vazgeçme eylemi ve basın açıklamasının Cumhuriyet Sokağı üzerinde bulunan Ahmedê Xanî Parkı’nda gerçekleştirmesi tasarlanıyordu. Ancak burada basın açıklamasının yapılmasına polis tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine kamu işçileri, basın açıklamasını değişik bir alanda yapmak zorunda kaldı.

KESK Van Şubeler Platformu’nun karşısında yer alan ve daha evvel Özel Yönet Lojmanları olarak kullanılan binanın devrildiği alanda, moloz istifleri arasında gerçekleştirilen açıklama evvelinde davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.

KESK’in grevine Milletlerin Demokratik Partisi HDP, Demokratik Bölgeler Partisi DBP ve Yeşil Sol Parti şehir ve ilçe örgütleri de destek verdi. Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar da basın açıklamasına katılan adlardan oldu.

“Güvenceli iş, güvenli gelecek, insanca yaşayacak bir fiyat için grevli toplu kontrat” ve “İktidarın sefalet şartlarını dayatan TİS önerisine karşı görevdeyiz” yazılı pankartların artta gerçekleştirilen basın açıklamasını KESK Van Şubeler Platformu ismine yarıyıl lafçısı Figen Çolakoğlu okudu.

Çolakoğlu, “Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu işçileri olarak, KESK’liler olarak bugşöhret Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda, caddelerdeyiz. Yalnızca kendimiz için değil, göz göre göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da korunmak için, kaliteli fiyatsız kamu hizmeti hakkı yok sayılan bu ülkenin tüm insanları için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayız” diyerek konuşmasına başladı.

Ülkede uzun vakittir “gecenin karanlığının yaşandığını” belirten Çolakoğlu, “Ülkeyi idareyenler attıkları her adımda üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirmeye çalışıyor. İki gşöhret evvel yeniden böyle bir adım atıldı. Hükümet 6 milyonu aşkın kamu işçisi ve emekliye, bizlere toplu kontrat önerisini açıkladı. Buna göre hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 seneyi için yüzde 14+yüzde 9 ücret çoğalışı, 2025 seneyi için ise yüzde 6+yüzde 5 ücret çoğalışı öneri etmiştir. Şaka gibi ama ne yazık ki gerçek. İktidar Merkez Bankası’nın kastettiği, ama her zamanki gibi yakalamayacağı bugünden muhakkak olan enflasyon oranlarının dahi altındaki öneriyi ile hepimizle sarihçe alay etmiştir” biçiminde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da moloz yığınları arasında grev: Kazananlar mücadele edenlerdir – Kadir Cesur
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz