1. Haberler
  2. Gündem
  3. Venezuela, Brezilya’nın Arjantin Diplomatik Temsil Yetkisini İptal Etti

Venezuela, Brezilya’nın Arjantin Diplomatik Temsil Yetkisini İptal Etti

service

Venezuela, Brezilya’nın Arjantin’in Caracas Büyükelçiliği’ni temsil etme yetkisini iptal etti. Bu iptalin gerekçesi, ülkedeki muhalefet liderlerinden altı kişinin Arjantin’in diplomatik misyonuna sığınmaları sonrası gerçekleşti.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, Arjantin’e sığınan muhaliflerin Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve yardımcısına suikast düzenlemek için komplo kurduğuna dair kanıtların olduğunu belirtti. Bu çerçevede, Brezilya’nın temsil yetkisinin derhal iptal edildiği ifade edildi.

Öte yandan, Venezuela güvenlik güçlerinin, Arjantin Büyükelçisi’nin konutu önünde muhalifleri tutuklama için beklediği bildirildi. Arjantinli muhalifler arasında, siyasi şiddet propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklama kararı bulunan isimlerin de olduğu kaydedildi.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’nın kararına itirazda bulunarak, Arjantin’in yeni bir temsilci ataması gerektiğini vurguladı. Brezilya, bu süreçte diplomatik misyonun sorumluluğunu sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Arjantin Dışişleri Bakanlığı ise Venezuela’nın eylemini kınadı ve Brezilya’nın çıkarlarını temsil etmeye devam etmesinden memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca, büyükelçilik konutuna yönelik potansiyel baskınların uluslararası toplum tarafından kınanması gerektiğinin altını çizdi.

Diplomatik ilişkilerin geleceği açısından bu gelişmeler önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve uluslararası camiada yankı bulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Venezuela, Brezilya’nın Arjantin Diplomatik Temsil Yetkisini İptal Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz