Veterinerler şiddete karşı iş bırakacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Bölgesi Baytar Odası’nın açıklaması şöyle:

“Kıymetli Meslektaşlarımız; Çankaya’da bir meslektaşımıza yapılan menfur atak sebebiyle Cinskiye genelinde 6 Ağustos Pazar günü kliniklerimizde acil hasta dışında hasta kabul etmiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın eylem kararına uyması ehemmiyetlidir.”

DHA’nın haberine göre Ankara Bölgesi Baytar Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, A.K. tarafından darbedilen baytar Ceren Eroğlu’nu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Baydın, sağlıkta şiddet kanununa dahil olmadıkları için bu cins hamlelerle karşılaştıklarını söyleyerek, “A.K. adlı bireyin meslektaşımız Ceren Eroğlu’nu darbetmesini ve kliniğine hasar vermesini şiddetle kınıyoruz. Her geçen gün cemiyette, hayvan sıhhati, cemiyet sıhhati ve etraf sıhhati için hizmet veren, fedakarca 24 saat görev yapan meslektaşlarımıza yapılan hücumların sonu gelmiyor. Gazi meclisimizin açılmasıyla birlikte tam milletvekillerimize çağrımızdır; sağlıkta şiddet kanununa baytar hekimlerin dahil edilmesini istiyoruz. Çünkü bu hadiseler son yarıyıllarda oldukça arkasıydı. Artık kaç meslektaşımızın daha darbedilmesini ve kaç meslektaşımızın daha öldürülmesini bekliyorlar. Bunun için acil temkin alınması gerektiğini tüm yetkililere duyuruyoruz” dedi. Baydın, Cinsk Baytar Hekimler Birliği ve öbür 56 odamızın da dayanağıyla 6 Ağustos’ta 1 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını da söyleyerek, “Yalnızca acil gelen hastalara müdahale edeceğiz. Onun dışında 1 gün ‘şiddete hayır’ demek için kapalıyız” diye konuştu.

Ceren Eroğlu da sosyal medyada ‘hekim haketmiştir’, ‘kedi umursamama neticeyi can vermiştir’ gibi yorumlar gördüğünü söyleyerek, “Ben bu işi 10 yıldır yapıyorum. Beni tanıyan herkes hayvanlara ne kadar düşkün olduğumu öğrenir. Bugüne kadar sahipli sahipsiz tam hayvanlar için elimden ne geliyorsa yaptım. Bu konuda da bizimle alakalı bir umursamama bulunmadığı gibi hasta sahibinin ciddi yetiştirme yanılgıları mevcuttur. Rehabilitasyon ne kadar negatif sonuçlanırsa sonuçlansın karşılığının şiddet olması kabul edilebilir bir gidişat değil. Öbür meslektaşlarımın eş hadiseler yaşamaması için elimizden geleni yapacağız. Son olarak da burada orantısız bir şiddet var. Bunun kismine şiddet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hakın sağlanması için çaba etmeye devam edeceğiz” dedi. HABER MERKEZİ

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Veterinerler şiddete karşı iş bırakacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz