1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Vira Bismillah’ dedi ağları saldı! Deniz bereketini yağdırdı! Ne hamsi ne de çinekop, tezgahta herkes onu görecek

‘Vira Bismillah’ dedi ağları saldı! Deniz bereketini yağdırdı! Ne hamsi ne de çinekop, tezgahta herkes onu görecek

featured
service

Tezgahlarda yerine almaya başlayan palamutlar vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Geçtiğimiz yıl palamut bulmakta zorlanan balıkçılar bu yıl palamutların erken görünmesi ile birlikte mutlu olduklarını söyledi. Balıkçılık yapan Cem Yazıcı, Bu yıl palamut avcılığının iyi bir sezon geçirdiğini aktararak geçtiğimiz yılın aynı dönemlerine oranla ürünün bol olduğuna değindi.

Esnaf Ahmet Çoğalmış, “Bu yıl olta balıkçılığı erken başladı ve iyi gidiyor. Bundan sonra da bu sezonun iyi geçmesini bekliyoruz” sözlerini dile getirdi. Bu yıl verimli bir av sezonu geçirmeyi beklediklerini ifade eden balıkçılar Karadeniz’in bolluğundan yararlanarak başarılı bir dönem geçirmeyi umut ettiklerini aktardı.

Lezzetli balık çeşitleri arasında yer alan palamut sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Uzmanlar kış aylarında bol miktarda tüketilmesini tavsiye ederken özellikle balığın siyah kısımlarının çok yararlı olduğu aktarıldı. Diğer balık türlerine oranla temizlemesi ve pişirilmesi daha pratik olan palamut balığı ister fırında ister tavada rahatlıkla pişirilebiliyor.

Karadeniz'de palamut bereketi sürecek

Bunun yanı sıra düşük kalorili protein kaynağı olarak görülen palamut kilo kontrolünü de desteklemektedir. İçerisinde bulunan yüksek protein, kas gelişimini teşvik ederken vücut dokularının yenilenmesine de yardımcı olmaktadır. Sağlıklı ya senin beyin fonksiyonlarını desteklerken konsantrasyonunu da arttırır. Palamudun selenyum içeriği bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek oluyor.

Balık içerisinde bulunan Omega 3 yağ asitleri son derece zengindir. Bu oran palamut da daha fazla görülmektedir. Omega 3 kalp sağlığını desteklerken düzenli palamut tüketimi de kalp sağlığını korumaya destek oluyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu protein, B12 vitamini, A vitamini ve demir gibi besin ögelerine sahip olan palamut, D vitamini kaynağı olması ile birlikte kemik sağlığını destekleyip kalsiyum ile fosforun emilimini arttırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Vira Bismillah’ dedi ağları saldı! Deniz bereketini yağdırdı! Ne hamsi ne de çinekop, tezgahta herkes onu görecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz