1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vize krizine pasaport sorunu da eklendi: Kenya, Türkiye’nin yeşil pasaportunu tanımadı

Vize krizine pasaport sorunu da eklendi: Kenya, Türkiye’nin yeşil pasaportunu tanımadı

featured
service

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Katar Havayolu yetkilileri, Prof. Dr. Sevgi’ye vizesi olmadığı için uçağa binemeyeceğini söyledi. Bu duruma itiraz eden Sevgi, yeşil pasaporta sahip olduğunu, daha önce böyle bir sorun yaşamadığını belirterek, “Uluslararası bir skandala yol açıyorsunuz, bunun hesabını veremezsiniz” diyerek duruma tepki gösterdi. Ancak tüm çabaları sonuçsuz kalan Sevgi, biletini iptal ederek eve geri dönmek zorunda kaldı.

Prof. Dr. Levent Sevgi

Prof. Dr. Sevgi yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben, yeşil pasaport sahibi emekli öğretim üyesiyim. 40 yılda 70’in üzerinde ülkede, 200’den fazla üniversitede seminerler ve konferanslar verdim. Ayrıca uluslararası meslek örgütümüz olan Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE) Yönetim Kurulu üyesiyim. Kenya Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan çalıştayın hem düzenleyicisi hem de konuşmacılarından biriydim. Aylardır bu etkinlik için hazırlık yapıyorduk. Check-in işlemlerim sırasında, yeşil pasaporta vize istenmemesine rağmen, vizem olmadığı için geri çevrildim. Kendilerine, Dışişleri Bakanlığı’nın web sayfalarında yer alan bilgileri göstermeme rağmen tutumlarını değiştirmediler. Bilet iptalinden ve otel iptalinden dolayı 800 dolar kadar zararım var. Eğer Katar Havayolları’nın ısrar ettiği gibi yeşil pasaportlu birine Kenya vize istiyorsa, Dışişleri Bakanlığımızın bir fiyaskosudur bu. Yok eğer bakanlık bilgisi doğruysa bu durum Katar Havayolları’nın fiyaskosudur. Daha doğrusu bu yaşadıklarım uluslararası bir skandal.”

Prof. Dr. Sevgi, yaşadıklarını CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden Dışişleri Bakanlığı’na bildirerek sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

Son yıllarda Avrupa ülkelerinden sık sık vize reddi gelen Türkiye’nin vize gerektirmeyen yeşil pasaportu bile artık uluslararası camiada tartışmalı hale gelmiş durumda. Prof. Dr. Sevgi’nin yaşadığı bu olay, Türkiye’nin diplomatik prestijine dair ciddi soru işaretleri doğuruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vize krizine pasaport sorunu da eklendi: Kenya, Türkiye’nin yeşil pasaportunu tanımadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz