Vücudundaki yaralar bir türlü geçmiyordu: Bu mucize tedaviyle kurtuldu! Devlet hastanelerinde yaygınlaşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden ayağa kalkmak için mücadele veren Şevval Kaya, birçok tedavi yöntemine de başvurdu. Bu süreçte ayakları ve bacaklarında yaralar oluşan Şevval Kaya, hem bunlardan kurtulmak hem de yeniden ayağa kalkabilmek için Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haktan Karaman ile görüştü.

Şevval Kaya’ya 2024 Mart ayında kök hücre tedavisi uygulanmaya başlandı. Tedaviye kısa sürede yanıt veren Kaya, geçmeyen yaralarından 2 ayda kurtuldu. Desteksiz yürümek isteyen Şevval Kaya’nın bacaklarında da his artışı yaşandı. İki seans tedavi gören Şevval Kaya’ya, 2 ay sonra üçüncü seans kök hücre tedavisi uygulanacak.

Şevval Kaya, vücudundaki yaraların iyileştiğini görünce mutlu olduğunu söyleyerek, “3 senedir iyileşmeyen yaralarım vardı. Onlar bayağı iyileşti, yürümemde de gelişme oldu. Desteksiz daha uzun süre kendi başıma yürüyebiliyorum” dedi.

Prof. Dr. Haktan Karaman da kök hücre tedavisinde ilerleyen aşamalarda, bugün tıpta tedavisi bulunmayan birçok hastalığın tamamen ya da büyük oranda tedavi şansı olacağını belirtti. Bu konuda çok yaygın araştırmalar yapıldığına işaret eden Prof. Dr. Haktan Karaman, şöyle konuştu:

“Kökenimiz aslında kök hücreden oluşuyor. Döllenmiş yumurtadan oluşuyoruz. Döllenmiş yumurta en ana kök hücredir. Şu an yetişkin bir insanın vücudunda bulunan 37 trilyon hücre bir tane hücreden oluşuyor. Demek ki bu hücrenin yapamayacağı bir şey yoktur. Sadece bizim onu iyi organize etmemiz ve bunun yeteneklerini nasıl gerçekleştirdiğini keşfetmemiz gerekiyor.”

Prof. Dr. Haktan Karaman, omurilik yaralanmasında, sinir hücrelerinin ölümüyle sonuçlanan ağır hasarlar ortaya çıkabildiğini vurgulayarak, “Kök hücre tedavisinde amaç ölmemiş hücreleri onarabilmek” ifadesini kullandı.

Şevval Kaya için planlanan üç seans sonunda iyileşme periyodunu takip edeceklerini dile getiren Prof. Dr. Haktan Karaman, “Bir yıl sonra yeniden görüşeceğiz ve esas o zaman tedavinin Şevval üzerindeki neticesini daha iyi yorumlama şansına sahip olacağız. Bir yıl sonraki duruma göre yeni rotamızı belirleyeceğiz. İstediğimiz düzeyde bir etki elde etmişsek bu bizi çok memnun edecek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vücudundaki yaralar bir türlü geçmiyordu: Bu mucize tedaviyle kurtuldu! Devlet hastanelerinde yaygınlaşıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz