1. Haberler
  2. Gündem
  3. Washington’da Netanyahu’ya Büyük Protesto

Washington’da Netanyahu’ya Büyük Protesto

featured
service

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde konuşma yapmak üzere Washington’da bulunduğu sırada, filistin yanlısı binlerce gösterici sokakları doldurdu. Pennsylvania Caddesini trafiğe kapatan protestocular, Netanyahu’nun Gazze politikalarını protesto etti.

Göstericiler, Amerikalı Müslümanlar, Filistinliler ve İsrail politikalarına karşı çıkan Yahudi sivil toplum örgütleri ile insan hakları aktivistlerinden oluşuyordu. Ellerinde “Gazze’de hemen ateşkes”, “Soykırımcı Bibi”, “Soykırımcı Biden”, “Özgür Filistin” yazılı pankartlar taşıyan protestocular, Netanyahu aleyhinde sloganlar attılar.

Göstericiler arasında yer alan Yahudi aktivist Jane Hirschmann, “Başkan Biden, İsrail’e silah göndermeyi durdurmalı. Önce ateşkes istemek, ardından 250 kiloluk bomba göndermek çelişkili” diyerek ABD yönetimini eleştirdi. David Feldman ise, Netanyahu’yu savaş suçu işlemekle suçlayarak, Filistin halkıyla barış içinde yaşamak istediklerini belirtti. Scott McCullion adlı gösterici de Netanyahu’nun bir “savaş suçlusu” olduğunu ve tutuklanması gerektiğini ifade etti.

Diğer protestocular, ABD hükümetinin koşulsuz destek verdiği İsrail politikalarının Amerikan halkının çıkarlarına hizmet etmediğini vurguladı. Suzan Almutawa, Biden yönetiminin bu desteği bırakması gerektiğini ifade ederken, Mckenzie Manns ve Anthony Cheatham isimli diğer göstericiler de Amerikan siyasetçilerinin Netanyahu ile görüşmemesi gerektiğini savundu.

Protestolar boyunca geniş güvenlik önlemleri alan polis, göstericilerin Kongre binasına yaklaşmasına izin vermedi. Gün boyunca protesto eylemleri, Beyaz Saray ile Kongre binası arasındaki ana arterlerde devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Washington’da Netanyahu’ya Büyük Protesto
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz