1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yağışlar Bereket Getirdi: Erzurum’da 80 Bin Ton Hububat Hasat Edildi

Yağışlar Bereket Getirdi: Erzurum’da 80 Bin Ton Hububat Hasat Edildi

featured
service

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, çiftçilere gereken desteği vererek üretime katkı sağladıklarını belirtti. Bu yıl çiftçilerin daha önce taahhüt edilemeyen arazilerini de beyan ettiklerini ifade eden Kenger, “Yeni arazileri kayıt altına aldık ve çiftçilerimize destek verdik” dedi.

Kenger, hububat hasadının tamamlandığını belirterek, “Genel olarak ülke genelinde bu sene kurak bir yaz geçirdik, ancak Erzurum temmuzda güzel yağış aldı ve bunun etkisini gördük. İç Anadolu’ya göre hububat rekoltemizde artış var” şeklinde konuştu.

Patates ve şeker pancarı hasatlarının devam ettiğini vurgulayan Kenger, bu ayın sonuna kadar hasadın tamamlanmasının beklendiğini dile getirdi. 2024 yılı için hububat alanlarından buğday ekilişi 923 bin dekar olarak beyan edildi ve yaklaşık 278 bin ton verim elde edildi. Arpa ekim alanının ise 410 bin dekar olduğunu belirten Kenger, 80 bin ton ürün alındığını kaydetti.

Kenger, Erzurum’un tarıma uygun arazilere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Biz su sıkıntısı olmayan bir iliz. Üretim havzamızda buğday ve arpa yetiştiriciliği ön planda. Tarımsal üretim planlamasında bakanlığımız suyu merkeze alarak planlamalar yapıyor. Verimli bir hasat dönemi geçirdik ve tarlalarımızı yeni ekiliş sezonuna hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yağışlar Bereket Getirdi: Erzurum’da 80 Bin Ton Hububat Hasat Edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz