1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yalova’da Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni

Yalova’da Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni

service

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yalova’nın Altınova ilçesinde, Milli Savunma Üniversitesi’nde (MSÜ) Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katıldı. Törende, Türk Donanması’nın tarihi önemine değinen Güler, “Türk Donanması, asırlarca dünyanın dört bir yanında varlık göstererek tarihe isim yazdırmıştır. Günümüzde de Nitelikli personeli ve yüksek teknolojiyle donatılmış imkanları ile dünya çapında önde gelen deniz kuvvetlerinden biridir,” dedi.

Bakan Güler, mezun olan astsubayları tebrik ederek, onların Türk Silahlı Kuvvetlerine yapacakları katkılara inanarak, “Mezuniyetiniz aileniz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlı olsun,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, mevcut güvenlik ortamında askeri ve teknik olanakların önemine vurgu yaptı.

Güler, “Deniz Kuvvetlerimiz, Mavi Vatan’ımızın hak ve menfaatlerini korumakta kararlıdır,” diyerek, yerli ve milli savunma teknolojilerinin geliştirilmesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Geçen hafta Aksaz’da yeni denizaltı ve akaryakıt gemilerinin hizmete girdiğini aktararak, Türk Donanması’nın kapasitesinin artırıldığını belirtti.

Bakan Güler, genç astsubaylara tavsiyelerde bulunarak, “Elinizden gelenin en iyisini yapın. Görevlerinizi sağduyu ile yerine getirin,” dedi. Tören, genç astsubayların alacakları diplomalarla sona erdi.

MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, üniversitenin Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük bir kadro sağladığını ve Osmanlı döneminden günümüze denizciliğin öneminin altını çizdi.

Törende, mezun olan astsubayların diplomaları verilerek, sancak devir teslim işlemi gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yalova’da Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz