1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yangın faciasında bir acı haber daha geldi! Ölü sayısı arttı

Yangın faciasında bir acı haber daha geldi! Ölü sayısı arttı

featured
service

Perşembe gecesi saat 22.15 sularında Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi’nde başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangın, kısa sürede Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini tehdit etti. Ardından yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallelerine doğru ilerledi. Ekiplerin ve vatandaşların yoğun çabalarıyla yangın söndürülebildi.

Olayın Gelişimi

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Diyarbakır ve Mardin illerinin sınırında yer alan köylerde meydana gelen yangın, bölge halkını derinden etkiledi. İlk başta 12 olan ölü sayısı, son gelişmelerle birlikte 14’e çıktı. Yangın, hem can kaybına neden oldu hem de geniş bir alanda maddi zarar verdi.

Yangının Bilançosu

Yangında 14 kişi hayatını kaybetti ve 78 kişi yangının etkilerinden etkilendi. Bölgedeki köylerde büyük hasar oluşurken, yangının yarattığı tahribatın boyutları gün geçtikçe daha da belirginleşiyor. Yangın sonrası yapılan incelemelerde, çok sayıda ev, tarım arazisi ve hayvan zarar gördü.

Yangının Sebepleri ve Önlemler

Yangının çıkış nedeni olarak anız yakma işlemi gösteriliyor. Yetkililer, anız yakmanın tehlikeleri konusunda defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen, bu tür olayların tekrarlandığını vurguluyor. Anız yangınlarının önlenmesi için daha etkili tedbirler alınması gerektiği belirtiliyor.

Bölgedeki Durum

Yangının ardından bölgeye yardım ekipleri gönderildi. Yangından etkilenen ailelere maddi ve manevi destek sağlanıyor. Yangının yaralarını sarmak için devlet ve sivil toplum kuruluşları seferber olmuş durumda. Yangınzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli kampanyalar düzenleniyor.

Geleceğe Dair Önlemler

Bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için daha sıkı denetim ve cezaların uygulanması gerektiği ifade ediliyor. Uzmanlar, anız yakmanın doğaya ve insan hayatına olan zararlarına dikkat çekerek, alternatif yöntemlerin kullanılmasını öneriyor. Tarım arazilerinin daha güvenli yöntemlerle temizlenmesi ve anız yakmanın tamamen yasaklanması gündemde.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yangın faciasında bir acı haber daha geldi! Ölü sayısı arttı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz