Yangında 4’üncü gün! Kemer’de alevler durmak bilmiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Kemer ilçesinde günlerdir süren yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. 24 Temmuz Pazartesi akşamı ormanlık alanda başlayan yangını hakimiyet altına almaya çalışıyoruz.

Sabahın erken saatlerinden itibaren gece görüşlü helikopterlerle yangına karadan erişimin efor olduğu bölgelerden müdahale edildi. Yangını söndürme çalışmalarına sabah saatlerinde havalanan çok rakamda helikopter ve uçak da destek veriyor. Helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme gayretlerine destekçi oluyor.

HAVADAN VE KARADAN MİDAHALE EDİLİYOR

Karadan da çok rakamda arazöz, iş cihazı, itfaiye vasıtayı ve orman emekçileriyle alevlerin dağılmasını önlemek için yoğun bir mücadele sarf ediliyor.

Sabaha karşı insansız hava vasıtasıyla taranan 400 hektarlık alanda ısı tespit edilememişken, günün aydınlanmasıyla beraber vadinin üst bölgesindeki dorukta 2 nokta yine alevlendi.

”HELİKOPTERLER 1963 SORTİ YAPTI”

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, kendi sosyaş medya hesabı üzerinden mevzuyla alakalı açıklama yaparak, orman yangınlarıyla devamlı olarak mücaddele edildiğini ifade etti ve ” An haysiyetiyle hava eforumuz 431 saat uçuş asıllaştırıp 1963 sorti yaptığı Kemer orman yangınına 7 bin 230 ton su ile doğrudan müdahale etti. Kara ve hava eforumuzla neticeye erişip yangının hakimiyet altına alındığı haberini vermek için ormanın kahramanları devamlı çaba ediyor.” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yangında 4’üncü gün! Kemer’de alevler durmak bilmiyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz