1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yargı Camiası Diken Üstünde! Sabıkalı Zanlı Başını Yaktı, İki Bakan’ın Üstü Neden Çizildi?

Yargı Camiası Diken Üstünde! Sabıkalı Zanlı Başını Yaktı, İki Bakan’ın Üstü Neden Çizildi?

featured
service

Cumhurbaşkanı’nın uçakta yaptığı açıklamalar Ankara’ya bomba gibi düştü. Özellikle hangi bakanların görevden alınacağı konuşulmaya başlandı. Adli olayların hız kesmeden devam ettiği bu süreçte değişeceği iddia edilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın isminin ise iki önemli nedenden çizildiği iddia edildi. İlki Yerlikaya’nın 15 Temmuz Kahramanı olarak bilinen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a yaptığı iddia edilen hamle. İddiaya göre; Ali Yerlikaya, Mustafa Çalışkan’ı uzaklaştırmak için onu Bakü’ye müşavir olarak gönderecekti. Ancak Erdoğan buna izin vermedi ve Saray’dan Mustafa Çalışkan’ı arattı. Çalışkan ise Bakü’ye gitmek istemediğini belirtti. Oysaki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bakü’ye gitme isteğinin Çalışkan’dan geldiği belirtilmişti. İşte bu olaydan sonra Cumhurbaşkanı’nın Yerlikaya’nın ismini çizdiği iddia edildi. Söz konusu olayı Yerlikaya cephesine geçtiğimiz haftalarda sormuştuk. Ancak iddiaları reddetmişlerdi. Çalışkan cephesinden ise iddialara ilişkin herhangi bir yalanlama şu saate kadar gelmiş değil.

Yerlikaya’nın üzerinin çizilmesine neden olduğu iddia edilen bir diğer detay ise Narin soruşturması. İçişleri Bakanlığı’nın bu soruşturmada zayıf kaldığı, delilleri hızlıca toplayamadığı kulislerde konuşulan başka bir detay.

Adalet Bakanı Yılmaz ise Narin soruşturmasından ‘nasibini alan’ bakanlardan. Onun da bu soruşturmada Yerlikaya gibi başarısız olduğu düşünülüyor. Yılmaz’ın polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden zanlının onca suç kaydına rağmen tutuksuz olması da ismini tartışmaya açan bir diğer konu.

Ancak Yılmaz’ın değişme ihtimali yargı camiasında bir gruba ya da tarikata mensup olmayanlar tarafından tedirginliğe neden olmuş vaziyette. Yılmaz’ın yerine konuşulan bazı isimlerin belirli gruplara mensup olduğu ve bunun yargı için hizipleşmeyi ve hukuksuz kararların çıkmasına neden olacağı görüşü hakim.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yargı Camiası Diken Üstünde! Sabıkalı Zanlı Başını Yaktı, İki Bakan’ın Üstü Neden Çizildi?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz