1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yargıda Reform Hamlesi: Türkiye Yüzyılı Adalet Vizyonu

Yargıda Reform Hamlesi: Türkiye Yüzyılı Adalet Vizyonu

service

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’nde önemli ifadeler paylaştı. Tunç, “Yargısal süreçlerin etkinliğini sağlamak ve vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden memnuniyetini artırmak için birçok düzenlemeyi hayata geçireceğiz.” dedi.

Tünç, Türkiye Yüzyılı’nı ‘adaletin ve hakkaniyetin yüzyılı’ yapmak için kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hakim-savcı adayları da yer aldı.

Bakan Tunç, hak kazanarak Türkiye Adalet Akademisi’nde eğitim görecek olan hakim ve savcı adaylarına başarı dileklerini sundu. “Zorlu bir eğitim sürecinin ardından mesleğe donanımlı bir şekilde girmelerini sağlamak amacıyla yeni bir sistem oluşturduk.” şeklinde konuştu. Yeni sistem kapsamında, adayların 3 yıl boyunca eğitim alacakları belirtildi.

Tunç, geçmişte yaşanan olumsuzluklar karşısında, “Hukukun üstünlüğüne dayalı, etkili ve güvenilir bir adalet sistemi kurma kararlılığındayız.” dedi. Ayrıca, reformlarla birlikte toplumun ihtiyaçlarına uygun bir mevzuat geliştirme çabalarına devam edeceklerini vurguladı.

Adalet Bakanı, hakim ve savcı adaylarına da “Özgür bir düşünceye sahip olmaya ve vicdanınızı kimsenin etkisine bırakmamaya özen göstermelisiniz.” tavsiyesinde bulundu. Tunç, FETÖ gibi oluşumların geçmişte yarattığı tehlikeleri hatırlatarak sorgulayıcı ve adil bir zihnin önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yargıda Reform Hamlesi: Türkiye Yüzyılı Adalet Vizyonu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz